Νέα "βέλη" της Άγκυρας σε Γιούνκερ για τους δύο Έλληνες
27/04/2018 11:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα "βέλη" της Άγκυρας σε Γιούνκερ για τους δύο Έλληνες

Συνεχίζεται η ένταση μεταξύ της Άγκυρας και του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά από τη δήλωση του τελευταίου χθες, ότι πρέπει (η Τουρκία), να απελευθερώσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ, δήλωσε πως η Άγκυρα και η τουρκική δικαιοσύνη δεν δέχονται εντολές, συστάσεις ή υποδείξεις από οποιονδήποτε.

Σε σημερινή του ανακοίνωση, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί, "οι οποίοι παραβίασαν τους τουρκικούς νόμους, δεν έχουν κάποιο προνόμιο μπροστά στη δικαιοσύνη".

Αναφέρεται στον πρόεδρο της Κομισιόν σχολιάζοντας πως "με ύφος εμπειρογνώμονα και κάτω από το μανδύα της συμπαράστασης της Ένωσης, συνεχίζει να βγάζει συμπεράσματα".

Όπως μεταδίδει τοskai.gr, η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει τα εξής:

"Στις 26 Απριλίου παρατηρήσαμε στην ομιλία του προέδρου της Κομισιόν Γιούνκερ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, πως μίλησε για θέματα που αφορούν τη χώρα μας και είδαμε πως με ύφος εμπειρογνώμονα και κάτω από το μανδύα της συμπαράστασης της Ένωσης συνεχίζει να βγάζει συμπεράσματα.

Με τις ανακοινώσεις τους που βασίζονται στις Ελληνικές και Ελληνοκυπριακές θέσεις σχετικά για το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. κάθε μέρα χάνουν την αξιοπιστία τους. Αρνούμαστε τις δηλώσεις αυτές οι οποίες είναι μακριά από την σοβαρότητα και δεν έχουν νομική βάση.

Επίσης με απορία αντιμετωπίζουμε τη δήλωση Γιούνκερ για τους δυο Έλληνες στρατιώτες, καθώς δήλωσε να αφεθούν ελεύθεροι. Οι Έλληνες στρατιωτικοί οι οποίοι παραβίασαν τους τουρκικούς νόμους δεν έχουν κάποιο προνόμιο μπροστά στη δικαιοσύνη. Καταδικάζουμε αυτή τη διπρόσωπη λογική που όταν θέλει υπενθυμίζει το κράτος δικαίου και όταν θέλει δεν διστάζει να κάνει δηλώσεις που σημαίνουν παρέμβαση στη δικαιοσύνη".

capital.gr