Νέα ανάκριση για το «Noor 1»! Απόφαση κόλαφος του δικαστικού συμβουλίου
05/11/2021 18:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα ανάκριση για το «Noor 1»! Απόφαση κόλαφος του δικαστικού συμβουλίου

Για τα εμβάσματα που έστειλε προς τον καταδικασθέντα για τη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης

Στον Ανακριτή Διαφθοράς επιστρέφει η πολύκροτη δικογραφία που αφορά τα εμβάσματα που έστειλε ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, συνεργάτες του αλλά και αμερικανική εταιρεία στον καταδικασθέντα για τη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης με το «Noor 1» Ευθύμιο Γιαννουσάκη.

Αυτό αποφάνθηκε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά το οποίο ήρε τη διαφωνία ανάμεσα στον Ανακριτή Διαφθοράς Πειραιά Ιωάννη Πετρόπουλο και τον Εισαγγελέα Εφετών Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου.

Ο ανακριτής είχε κρίνει πως η υπόθεση πρέπει να πάει στο αρχείο, ενώ ο Εισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου είχε ζητήσει να συνεχιστεί η ανάκριση προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι σύννομα τα εμβάσματα που εστάλησαν προς τον μετέπειτα καταδικασθέντα σε 18 έτη κάθειρξη για τη μεταφορά του φορτίου του «λευκού θανάτου» στην Ελλάδα.

Στην πρόταση της προς το δικαστικό συμβούλιο η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Βασιλική Παπαδοπούλου είχε ζητήσει από την πλευρά της πως πρέπει:

·Να καταθέσει ο Αμερικανός δημοσιογράφος Αλεξάντερ Κλαπ που φέρεται να αντήλλαξε email με τον καταζητούμενο Τούρκο Σερίφι Ζιντάστι που φέρεται ως αποστολέας των ναρκωτικών ο οποίος υπέδειξε τον Β. Μαρινάκη ως συνεργάτη του Ευθ. Γιαννουσάκη που μετέφερε την ηρωίνη στην Ελευσίνα τον Ιούνιο του 2014.

·Να καταθέσει ο αρχιπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος Γιώργος Κατσούλης ο οποίος ήταν επικεφαλής στην έρευνα για το «Noor 1» και βασικός μάρτυρας στη δίκη για τη μεταφορά των ναρκωτικών στην Ελλάδα.

Με βούλευμα του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά έκρινε πως πρέπει να διενεργηθούν τρεις συμπληρωματικές ανακριτικές πράξεις. Η υπόθεση θα κριθεί από νέο Ανακριτή, καθώς ο Ιωάννης Πετρόπουλος έχει ήδη μετατεθεί στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας μετά από δικό του αίτημα. Ο δικαστικός λειτουργός που θα χειριστεί πλέον την πολύκροτη υπόθεση, θα οριστεί από τον πρόεδρο της διοίκησης του Πρωτοδικείου Βασίλειο Τζελέπη.

Πηγή: newsbreak.gr