Μπαράζ συλλήψεων από την Αντιτρομοκρατική
08/05/2018 14:28
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μπαράζ συλλήψεων από την Αντιτρομοκρατική

Συνολικά 14 άτομα (δεκατρείς ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, έντεκα άντρες και τρεις γυναίκες), συνελήφθησαν κατά τις πρωινές ώρες σήμερα από την ΑντιτρομοκρατικήΥπηρεσία, στo πλαίσιo εκτέλεσης ισάριθμων ενταλμάτων σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των σε βάρος τους ενταλμάτων.

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, επικαλούμενος πληροφορίες από στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, στόχος της επιχείρησης ήταν το αποκαλούμενο "επαναστατικό ταμείο". Πρόκειται για έναν τραπεζικό λογαριασμό, που πιστεύεται ότι θα χρησιμοποιούνταν για τρομοκρατικές ενέργειες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο συγκεκριμένος λογαριασμός είχε ανοιχθεί σε τράπεζα με πλαστά στοιχεία και τελικό δικαιούχο τον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για την αποστολή του δέματος-βόμβας στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και την αποστολή φακέλων με εκρηκτικά σε Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η υπόθεση που οδήγησε στις σημερινές συλλήψεις, ξεκίνησε να ερευνάται μετά τη σύλληψη την 28η Οκτωβρίου του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου.

Στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης που ακολούθησε τη σύλληψή του προέκυψε ότι έκανε αναλήψεις από τραπεζικό λογαριασμό, ο οποίος ωστόσο, είχε ανοιχτεί σε άλλο όνομα. Μετά την άρση απορρήτου του τραπεζικού λογαριασμού βρέθηκε ότι σε αυτόν τον λογαριασμό κατέθεταν χρηματικά ποσά 14 διαφορετικά άτομα, τα οποία ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν κατόπιν εντάλματος του ανακριτή.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στην Καθημερινή, ότι κάποιοι εξ αυτών ενδεχομένως να μην είχαν εικόνα για τις ενέργειες του, ωστόσο άλλοι μπορεί να κατέθεταν χρηματικά ποσά στο πλαίσιο χρηματοδότησης της δράσης του, κάτι που αναμένεται να εξακριβωθεί από την απολογία τους στον ανακριτή.

capital.gr