Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
16/12/2019 16:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μηταράκης: Πρώτη προτεραιότητα το κλείσιμο της ΒΙΑΛ

Σειρά συναντήσεων είχε σήμερα στη Χίο ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Νότης Μηταράκης και η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, σχετικά με την προοπτική δημιουργίας νέας κλειστής δομής φιλοξενίας μεταναστών σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο αλλά και την προοπτική δημιουργίας νέων κλειστών δικαστικών φυλακών στο νησί.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στον αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Μπουγδάνο, ο κ. Μηταράκης ενημέρωσε τον αντιπεριφερειάρχη για την επίσκεψη που είχε προηγηθεί στον προτεινόμενο χώρο για το νέο κλειστό κέντρο που ετοιμάζει η κυβέρνηση στο 15ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό και βουλευτή Χίου, «το κλείσιμο της ΒΙΑΛ (σ.σ το σημερινό κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης και ο καταυλισμός που το περιβάλει) είναι πρώτη προτεραιότητα. Πρέπει να κλείσει αυτός ο απαράδεκτος ανοιχτός χώρος, ο οποίος βρίσκεται εντός του αστικού ιστού και δημιουργεί πολλά προβλήματα στην τοπική κοινωνία. Θα πρέπει να υπάρξει ένας χώρος καινούριος, ο οποίος θα διασφαλίζει τις κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ενώ παράλληλα θα προσφέρει και ασφάλεια στην τοπική κοινωνία. Πρόθεση της κυβέρνησης όπως είχα εκφράσει και στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, είναι ο χώρος αυτός, επειδή θα γίνουν και οι απαραίτητες επενδύσεις υποδομών, να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για μεταστέγαση των φυλακών Χίου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ