Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
25/05/2020 22:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μηνυτήρια αναφορά της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου κατά της αυτοοργανωμένης ομάδας αιτούντων άσυλο «Moria Corona Awareness Team»

Στον εισαγγελέα προσφεύγει η Περιφέρεια βορείου Αιγαίου, κατά της αυτοοργανωμένης ομάδας αιτούντων άσυλο που διαμένουν στον καταυλισμό της Μόριας «Moria Corona Awareness Team», η οποία σε ανακοίνωσή της, είχε αναφερθεί σε «ελληνικό τμήμα του νησιού».

Ο περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του, ότι καταθέτει μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια εισαγγελία, θεωρώντας ότι η ομάδα αυτή των - Αφγανών κατά βάση - αιτούντων άσυλο, αμφισβήτησαν «την αδιαμφισβήτητη εθνική κυριαρχία μας».

Ας σημειωθεί ότι σε ανάρτησή της σε σελίδα που διαθέτουν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μόλις την περασμένη Παρασκευή 21 Μαΐου, η ομάδα αναφερόταν στο «…ελληνικό τμήμα της νήσου (Λέσβου)...», («…Greek side of island...»), και κατά τον κ. Μουντζούρη υπονοούσε ότι «το έδαφος της δομής δεν αποτελεί ελληνική επικράτεια».

Συνελήφθη η 23χρονη Αφγανή που δολοφόνησε συνομήλικη ομοεθνή της στον καταυλισμό αιτούντων άσυλο της Μόριας

Συνελήφθη τελικά η 23χρονη Αφγανή που το βράδυ της περασμένης Παρασκευής σκότωσε με μια μαχαιριά στο λαιμό συνομήλικη ομοεθνή της στον καταυλισμό αιτούντων άσυλο της Μόριας.

Σύμφωνα με την αστυνομία το αιματηρό επεισόδιο ήταν αποτέλεσμα διαπληκτισμού ανάμεσα στις δυο γυναίκες. Μετά το φόνο η 23χρονη τράπηκε σε φυγή.

Μετά τη σύλληψη της παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με πρόθεση, καθώς και της παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ