Φωτογραφία που έχει δώσει το ΥΠΕΘΑ από τη δραστηριότητα των ΕΔ για το Μεταναστευτικό
Φωτογραφία που έχει δώσει το ΥΠΕΘΑ από τη δραστηριότητα των ΕΔ για το Μεταναστευτικό
02/02/2016 07:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μεταναστευτικό: Τι κρύβεται πίσω από το προπέτασμα καπνού της επιστράτευσης των Ενόπλων Δυνάμεων

Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν αφιερωμένη στο έργο: «Μουζάλας εναντίον Καμμένου» για το Μεταναστευτικό. Κατέληξε με σύσκεψη, το Σάββατο, στο μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, για να ακολουθήσει στη συνέχεια η βαρυσήμαντη ανακοίνωση ότι τώρα μπαίνει στον χορό το βαρύ πυροβολικό της χώρας, οι … Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτή η εβδομάδα (και ο μήνας) ξεκίνησε με την υπερπαραγωγή, «Ένας Καμμένος να βάλει τάξη», και τον Επίτροπο για θέματα Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, να εκθειάζει, ευρισκόμενος στην Αθήνα, τον πρωθυπουργό διότι ενεργοποιούνται οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Όλα αυτά γίνονται, τη στιγμή που η Ελλάδα είναι στοχοποιημένη για τις καθυστερήσεις της στη δημιουργία των Hotspots, και απειλείται με εκδίωξη από τη Ζώνη Σένγκεν. Πέραν των τρομερών ευθυνών των Ευρωπαίων «εταίρων» μας, και της απίστευτης υποκρισίας τους στο Μεταναστευτικό, και πολύ περισσότερο της απαράδεκτα ελαστικής στάσης τους απέναντι στην Τουρκία -θέματα τα οποία είναι ίσως τα σοβαρότερα, πλην όμως δεν θα ασχοληθούμε σε τούτο το κείμενο- εύλογα γεννάται το ερώτημα: Δηλαδή, μετά από έξι μήνες μεταναστευτικό – προσφυγικό τσουνάμι, τώρα ξύπνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να ενεργοποιήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις; Και γιατί, εν τέλει, χρειαζόταν όλο αυτό το ενδοκυβερνητικό «ξεκατίνιασμα» την προηγούμενη εβδομάδα, και οι επιθέσεις του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής εναντίον του υπουργού Άμυνας, για να έλθει ο πρωθυπουργός και να αποφασίσει τα αυτονόητα: Ότι, δηλαδή, όπως έκανε και ο στρατός της Γερμανίας, όταν η χώρα δέχτηκε το τεράστιο κύμα προσφύγων, και έστησε όλους τους καταυλισμούς, το ίδιο έπρεπε να κάνει και εδώ ο ελληνικός στρατός.

Όπως είναι γνωστό, ο Γιώργος Μουζάλας, θεωρούμενος ως εκ των «εμπίστων» του κ.Τσίπρα, είπε: «Ο κ.Καμμένος κάνει ό,τι κάνουν όλοι. Δίνει λίγο λιγότερο απ’ ό,τι του ζητάμε και θέλει να το ανταλλάξει με κάτι άλλο, αυτό κάνουν και οι Δήμαρχοι». Ε, τι άλλο έπρεπε να πει κανείς, για να υποβαθμίσει έναν υπουργό Άμυνας σε επίπεδο … Δημάρχου; Να σημειωθεί πως η «κόντρα» Μουζάλα – Καμμένου δεν είναι καινούργια. Κατά πληροφορίες, έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες, και μάλιστα τον προηγούμενο Δεκέμβριο, χρειάστηκε και πάλι η «παρέμβαση» Τσίπρα. Και τότε, ο πρωθυπουργός φέρεται να είχε συγκαλέσει σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, όπου είχε ληφθεί η απόφαση για πιο ενεργό συμμετοχή των ΕΔ. Ο κ.Μουζάλας, μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, είχε απειλήσει σε αυτή τη σύσκεψη με παραίτηση εάν δεν γίνει κάτι τέτοιο. Ιδιαίτερη ενεργοποίηση των ΕΔ, βέβαια, ουδέποτε υπήρξε. Ευθύνη, που τώρα επέρριψαν στον Π.Καμμένο.

Επικοινωνιακά τεχνάσματα

Τελικώς, όλο αυτό το προσκήνιο και παρασκήνιο της προηγούμενης και αυτής της εβδομάδας, οφείλεται σε ουσιαστική ενδοκυβερνητική κόντρα ή πρόκειται για επικοινωνιακό τέχνασμα με παραλήπτες το εσωτερικό της χώρας, το οποίο βρίσκεται σε αναταραχή εξαιτίας των αγροτικών κινητοποιήσεων (και το Ασφαλιστικό), αλλά και τους Ευρωπαίους; Δίχως να σημαίνει ότι είναι όλα ρόδινα στις σχέσεις μεγάρου Μαξίμου με τον Πάνο Καμμένο, σίγουρα, προς το παρόν, οι δυο πλευρές επ’ ουδενί προτίθενται να σπάσουν την κυβερνητική συμμαχία τους.

Η απάντηση, λοιπόν, είναι ότι πρόκειται περισσότερο για ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα, και για εσωτερική κατανάλωση, αλλά κυρίως για να κλείσουν πολλά στόματα στην ΕΕ που φωνασκούν για να εκδιωχθεί η Ελλάδα από την Σένγκεν. Στην πραγματικότητα, όπως οι Ευρωπαίοι κοροϊδεύουν και την Ελλάδα και τον εαυτό τους, για το Μεταναστευτικό, το ίδιο κάνει και η Ελλάδα. Τι κάνει έως τώρα η κυβέρνηση; Απλά, αφήνει όσο το δυνατόν περισσότερους μετανάστες να περάσουν από το έδαφος της χώρας μας, να φύγουν από εδώ και να μην εγκλωβιστούν εντός.

Ακριβώς το ίδιο, άλλωστε, είχε πράξει και η Ιταλία τα προηγούμενα χρόνια. Υποστήριζε ότι είχε φτιάξει και λειτουργούσε Hotspots (και πράγματι είχε κάποια), αλλά επί της ουσίας έκανε τα στραβά μάτια, και έτσι, εν μια νυκτί οι μετανάστες – πρόσφυγες βρίσκονταν στα σύνορα Ιταλίας – Αυστρίας, κ.ο.κ. Μάλιστα, ο αριθμός των μεταναστών προς Ιταλία, αν και πολύ μεγάλος, σίγουρα δεν συγκρίνεται με αυτόν προς την Ελλάδα. Στην πραγματικότητα, λοιπόν, αυτό κάνει η Ελλάδα από πέρυσι το Μάρτιο, οπότε άρχισε να εκδηλώνεται το προσφυγικό τσουνάμι. Γι’ αυτό, εξάλλου, προχώρησε την υλοποίηση του σχεδίου κατασκευής Hotspot με ρυθμούς χελώνας. Έτσι, καλυπτόταν έως τώρα και η –εξίσου με ρυθμούς χελώνας- δραστηριότητα του υπουργείου Άμυνας.

… Και η ουσία

Τώρα, όμως, τα πράγματα αλλάζουν, ως όλα δείχνουν, και η Ελλάδα στριμώχνεται. Κι’ αυτό, διότι στην κύρια χώρα υποδοχής, τη Γερμανία, υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις για τον μεγάλο αριθμό μεταναστών – προσφύγων (πάνω από ένα εκατομμύριο, λέγεται), όπως το ίδιο και στις περισσότερες χώρες προορισμού. Επίσης, σε σειρά χωρών στα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη «ξεφυτρώνουν» ο ένας μετά τον άλλον φράχτες, ενώ συνολικά σε όλη την Ευρώπη αρνούνται να πάρουν μετανάστες ή γενικότερα εκδηλώνεται ένα σχεδόν εχθρικό κλίμα απέναντί τους. Ταυτόχρονα, όμως, παρά τον χειμωνιάτικο καιρό, συνεχίζεται σχεδόν με αμείωτη ένταση το πέρασμά τους από την Τουρκία στην Ελλάδα. Πόσο μάλλον, αφού η Τουρκία, αφού δεν πιέζεται ιδιαίτερα, κάνει τα πάντα για να ξεφορτωθεί μια ώρα αρχύτερα όσο το δυνατόν περισσότερους πρόσφυγες από το έδαφός της. Άρα, στο εξής, είναι εμφανέστατος ο κίνδυνος εγκλωβισμού τους στη χώρα μας.

Έτσι, η Ελλάδα πιέζεται τώρα για να εφαρμόσει το βρυξελιώτικο «πλαν Β». Ποιο είναι αυτό; Να γίνει ακριβώς μια τεράστια αποθήκη ψυχών. Θα πρέπει, λοιπόν, να κατασκευαστούν εγκαταστάσεις και Hotspots χωρητικότητας τουλάχιστον 50.000 ατόμων. Αυτό καλούνται να υλοποιήσουν τώρα οι Ένοπλες Δυνάμεις. Και γι’ αυτό έγινε η σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου το περασμένο Σάββατο. Για να αποφασίσει την πρώτη φάση του σχεδίου που υποχρεώνουν οι Ευρωπαίοι την Ελλάδα να εφαρμόσει. Κι’ αυτό, υπό την απειλή της εξόδου της από τη συμφωνία Σένγκεν, άσχετα αν στην πραγματικότητα ουδεμία σοβαρή χώρα στην Ευρώπη θέλει κάτι τέτοιο. Που θα φτάσει αυτό; Άγνωστο. Οι σχεδιασμοί έχουν ως στόχο τη δημιουργία εγκαταστάσεων για 50.000 άτομα, αλλά, όπως είναι γνωστό, γίνονται εκτιμήσεις για εγκλωβισμό ίσως και 400.000 ατόμων. Εδώ θα γίνεται η «διαλογή» τους, και άλλοι (π.χ. από Βόρειο Αφρική) θα παίρνουν το αεροπορικό εισιτήριο για τη χώρα τους, άλλοι θα γυρίζουν στον Τουρκία, εάν βέβαια υποχρεωθεί η χώρα να τιμήσει την υπογραφή της με την ΕΕ για επανεισδοχή μεταναστών, και κάποιοι τέλος θα μείνουν εδώ.

Πολλά από αυτά, για να γίνουν γρήγορα, καλούνται να τα υλοποιήσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Κι’ αυτό, τη στιγμή που ο προϋπολογισμός τους είναι δραματικά κουτσουρεμένος, ενώ σε πάρα πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχουν λεφτά ούτε καν για ανταλλακτικά οπλικών συστημάτων. Ας ελπίσουμε ότι θα τα πληρώσει η ΕΕ όλα αυτά, όπως προβλέπεται άλλωστε. Πάντως, μείζον ερώτημα, το οποίο, έως τώρα δεν έχει διευκρινιστεί, είναι εάν οι «εταίροι» μας θα πιέσουν περαιτέρω και για τη φύλαξη των συνόρων, με τη Frontex σε ρόλο ευρω-χωροφύλακα, ή ακόμα χειρότερα με κοινές περιπολίες με την Τουρκία.

Στη σύσκεψη του περασμένου Σαββάτου στο μέγαρο Μαξίμου, όπου πήραν μέρος οι υπουργοί Άμυνας, Π. Καμμένος, Επικρατείας, Α. Φλαμπουράρης, και Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσας, και οι αναπληρωτές υπουργοί, Δημόσιας Τάξης, Δ. Τόσκας, Μεταναστευτικής πολιτικής, Γ. Μουζάλας, Άμυνας, Δ. Βίτσας, και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ν.Ξυδάκης, αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι το υπουργείο Άμυνας θα «ετοιμάσει όλα τα Ηotspots εντός των επόμενων δύο εβδομάδων», θα «παραχωρήσει τα στρατόπεδα Σίνδου (Θεσσαλονίκη) και Σχιστού, άμεσης χωρητικότητας 500 ατόμων, με δυνατότητες φιλοξενίας επιπλέον 4.000 ατόμων το καθένα, για τη δημιουργία κέντρων μετεγκατάστασης (Relocation Camp)», και θα τα παραδώσει έτοιμα προς λειτουργία εγκαίρως. Να σημειωθεί ότι κέντρα υποδοχής (Hotspots) πρέπει να φτιαχτούν σε πέντε νησιά (Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κω και Λέρο), και τα δύο κέντρα μετεγκατάστασης (relocation) στην ενδοχώρα.

Κατά τη διάρκεια της διυπουργικής σύσκεψης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, «κοινή εκτίμηση ήταν ότι η Ελλάδα μέχρι την επόμενη Σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών θα έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει». Μετά από όλα αυτά, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι αυτή η απόφαση που πήρε η κυβέρνηση, να ενεργοποιηθεί και το κομμάτι των Ενόπλων Δυνάμεων για την κατασκευή των Ηotspots, είναι πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη (που, στην «κηπουρική»;).

Μεγάλες μπίζνες

Στο μεταξύ, η μεγάλη μπίζνα του Μεταναστευτικού καλά κρατεί. Και, σίγουρα, κάποιοι βγάζουν πάρα μα πάρα πολλά λεφτά, όταν η συντριπτική πλειοψηφία του λαουτζίκου στενάζει κάτω από τα φορομπηχτικά μέτρα της «πρώτης φορά Αριστεράς». Σύμφωνα με απλούς, σχεδόν μπακαλίστικους υπολογισμούς, οι μετανάστες – πρόσφυγες, για να φτάσουν από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου μέχρι τα βόρεια σύνορά μας, θα ξοδέψουν για μετακίνηση, φαγητό, και διαμονή τους (εννοείται ότι θα τους υπερεκμεταλλευτούν), από μερικές εκατοντάδες έως και τουλάχιστον χίλια ευρώ. Εφόσον, μάλιστα, είναι μια τετραμελής οικογένεια, πολύ περισσότερα. Αν ληφθεί υπόψιν ότι έχει μπει στη χώρα μας πάνω από ενάμιση εκατομμύριο, τότε τα λεφτά που μένουν εδώ ξεπερνούν το δισεκατομμύριο ή, εν πάση περιπτώσει, είναι κάπου εκεί.

Σε αυτά πρέπει να προστεθούν τα κονδύλια που διατίθενται για τα χιλιάδες πλέον μέλη των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που πλημμυρίζουν τα νησιά, για την ενίσχυση του προσωπικού των εμπλεκομένων διεθνών Οργανισμών με το Μεταναστευτικό, τα χρήματα για τα κοντέϊνερ για τα Hotspots και τα υπόλοιπα κέντρα, για τις εργολαβίες και τις κατασκευές, για τις μερίδες του φαγητού, για τις μεταφορές με καράβια, από τα νησιά στην Αθήνα, για τις μεταφορές με λεωφορεία, από την Αθήνα στα Βόρεια σύνορά μας, κ.ο.κ. Στην πραγματικότητα, δηλαδή, πρόκειται για μια «φάμπρικα» ίσως αρκετών δισεκατομμυρίων που μένουν στη χώρα. Σε μια περίοδο, μάλιστα, απόλυτης «ξηρασίας» σε ρευστό, εν μέσω –ακόμα- capital controls, και χωρίς να έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος, που θα εισφέρει χρήμα.

Ιδιαίτερα τυχεροί θα πρέπει να νοιώθουν οι πλοιοκτήτες της ακτοπλοΐας, οι οποίοι έπιασαν κυριολεκτικά το τζόκερ. Όπως βέβαια και οι εργολάβοι και οι κατασκευαστές κοντέϊνερ – οικίσκων. Οι μετανάστες, για παράδειγμα, όχι μόνον πληρώνουν ακριβότερο το εισιτήριο (60-70 ευρώ από την Μυτιλήνη στην Αθήνα, ενώ κανονικά είναι 40-45 ευρώ), αλλά επιπλέον το ίδιο κράτος καταβάλλει στους πλοιοκτήτες και άλλο ένα 50% του κόστους της μεταφοράς (!). Κι’ όλα αυτά, σε μια σχετικά νεκρή περίοδο για τα δρομολόγια προς τα νησιά του Αιγαίου. Βέβαια, τις νταλίκες με αγαθά και τους συνήθεις επισκέπτες και κατοίκους των νησιών, έτσι κι αλλιώς τους μεταφέρουν. Τώρα, στην «πελατεία» τους, όμως, προστίθεται και η «απρόσμενη» στρατιά των μεταναστών. Ένας πολύ πρόχειρος υπολογισμός δείχνει ότι μόνον οι πλοιοκτήτες, έως τώρα πρέπει να έχουν εισπράξει τουλάχιστον 200 εκατομμύρια ευρώ (!). Άραγε, μήπως πρέπει η «κυβέρνηση του 3ου μνημονίου λιτότητας» να επαναδιαπραγματευτεί με τους –πολύ λίγους- πλοιοκτήτες που έχουν πάρει αυτή τη χρυσοφόρο μπίζνα, εκείνο το 50% επιπλέον που τους δίνει;

Le Canard

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Παράξενος avatar
  Παράξενος02/02/2016 08:41:02

  "είναι εμφανέστατος ο κίνδυνος εγκλωβισμού τους στη χώρα μας"

  Δεν είναι κίνδυνος αλλά επιλογή του εκλογικού σώματος και της κυβέρνησης. Όταν λες ότι δε χωράνε άπειροι άνθρωποι εδώ σε λένε ξενοφοβικό και ποτέ δε δέχτηκαν να συζητηθεί το θέμα από ειδικούς και να προταθούν λύσεις. Με φασιστικό τρόπο επέβαλαν τη "λογική" πως είτε τους δέχεσαι όλους είτε τους πνίγεις.

  • George N avatar
   George N@ Παράξενος02/02/2016 13:12:45

   Να συζητηθεί ένα θέμα και να προταθούν ορθολογικές λύσεις? Τι παράξενη σκέψη...

 2. tt avatar
  tt02/02/2016 10:34:24

  Ο εποικισμός και ο εξισλαμισμός κρύβεται, οπως εγινε στη Μικρασία απο 1100 μέχρι 1453.
  .
  .
  Τέλος οι Έλληνες.
  .
  .
  Αλλα, οπως λεει και ο Παράξενος, το ΨΗΦΙΣΑΝ, τρις.

 3. tt avatar
  tt02/02/2016 10:48:36

  Τα ναύλα ξεχάσατε. 5.000usd το κεφάλι μας κάνει 5.000.000.000 δολάρια μονο πέρσι .

 4. tt avatar
  tt02/02/2016 10:52:23

  Η δουλειά του στρατού ΔΕΝ ειναι να ειναι καμαριέρα του εισβολέα.

  Ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.

 5. Gizzer avatar
  Gizzer02/02/2016 10:56:16

  Η αλήθεια είναι ότι το άνοιγμα-κατάργηση των συνόρων και η απονομή υπηκοότητας σε λαθρομετανάστες είναι τα μόνα θέματα τα οποία ο Σύριζα υπήρξε απόλυτα συνεπείς με τις προεκλογικές εξαγγελίες του, από το 2012. Το ότι πολοί "δεξιοί" ψήφισαν Σύριζα για ένα ΕΝΦΙΑ το γνωρίζουμε και τους το χρεώνουμε, αφού ποσώς τους ένοιαξε ότι ανέβασαν στην εξουσία ένα αναρχοαριστερό διεθνιστικό και άθεο συνονθύλευμα. Το λεγόμενο "Προσφυγικό" είναι μία μεγάλη πλάνη και απάτη των διεθνιστικών αριστεροκουλτουριάρικων ΜΜΕ και των συν αυτοίς. Το ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ όμως είναι το μεγαλύτερο εθνικό θέμα που καίει την Ελλάδα με, φευ, μια αμερικανομαρξιστική νεοταξίτικη Κυβέρνηση και μία ανύπαρκτη άοσμη άχρωμη αντιπολίτευση. Ποιος αμφισβητεί το ότι επί Σαμαρά μπήκαν μέσα 75κ λαθραίοι σε αντίθεση με το Κύριος οίδε πόσες εκατοντάδες χιλιάδες το 2016. Φάτε σανό συμπατριώτες, οι μέρες μας σαν έθνος είναι μετρημένες.

 6. Gizzer avatar
  Gizzer02/02/2016 10:57:18

  Όπως διαλαλλεί ο κ.Μητσοτάκης ότι θα πάρει οριστικό διαζύγιο από τον λαικισμό, κάποιος να του διαλαλλήσει ότι με την - αναμενόμενη από πολλούς - "ποταμίσια" φιλολαθρομεταναστευτική θέση του, η ΝΔ θα πάρει οριστικό διαζύγιο από τους Δεξιούς φιλόπατρεις. Μια κεντροαριστερή φιλελεύθερη ΝΔ ήδη μοιάζει με μια Δημάρ στο πιο οικονομικά λίμπεραλ. Η ψήφος υπέρ στο επαίσχυντο "σύμφωνο συμβίωσης" από τον Κ.Μητσοτάκης "έδειξε" πολλά.

 7. Gizzer avatar
  Gizzer02/02/2016 11:02:44

  Δυστυχώς η Δικτατορία του έχει εδραιωθεί και στην πατρίδα μας για τα καλά. Πολιτικό σύστημα και ΜΜΕ αναπαράγουν ένα άκρως εθνομηδενιστικό λόγο και έργο. Και δυστυχώς η ΝΔ απέκτησε ένα κεντροαριστερό λίμπεραλ πρόεδρο, άρα εθνική Δεξιά στην Ελλάδα και επίσημα δεν υπάρχει. Και μη μου πει κάποιος ότι λέω υπερβολές γιατι θα ρωτήσω, πείτε μου σας παρακαλώ χοντρικά ποιες είναι οι διαφορές ΔΗΜΑΡ ή "Ποτάμι" από την ΝΔ/Κυριάκου και σε ποιο θέμα. Δεν θα βρείτε, και αν βρείτε θα είναι σε οικονομικοτεχνικά θέματα οπου η ΝΔ/Κυριάκος είναι πιο λίμπεραλ.

 8. Λιψ avatar
  Λιψ02/02/2016 11:41:16

  Είχα την απορία πώς οι Μυτιληνιοί δεν είχαν ξεσηκωθεί από το γεγονός ότι το νησί τους έχει γίνει μία απέραντη χαβούζα, κανείς τουρίστας δεν θέλει να πάει στη Μυτιλήνη και όλες οι δυτικές ακτές έχουν καταστραφεί από τους χιλιάδες τόννους των πλαστικών από τα φουσκωτά.
  Μου το έλυσε μία φίλη, που έχει εξ αγχιστείας συγγενείς στο νησί και βρέθηκε εκεί πέρυσι: Εχουν βγάλει τεράστια ποσά, από φορτίσεις κινητών, από σάντουιτς και σουβλάκια (κοτόπουλο...), από ταξί, από νερά, από ό,τι θες. Και όλα υπερτιμολογημένα στο έπακρο. Εκπορνεύτηκαν οι Μυτιληνιοί, εκπόρνευσαν τον τόπο τους, αλλά έτσι και αλλιώς η εκπόρνευση ντύνεται με ιδεολογικό περίβλημα, καθότι αριστεροί ή αριστερίζοντες, στη συντριπτική τους πλειονότητα. Αλλά έβγαλαν πολύ χρήμα με αυτή τη δουλειά. Δηλαδή, και εκπορνεύονται, και το δικαιολογούν ιδεολογικά και ηθικά και το φχαριστιούνται...Τρία σε ένα....
  Δεν νομίζω ότι έχω αντιπαθήσει περισσότερο μέρος της ελληνικής επικράτειας από το συγκεκριμένο νησί... Οχι τίποτα άλλο, αλλά οι παππούδες και προπαππούδες μας έχυσαν το αίμα τους για να ελευθερώσουν τη Λέσβο, αφού φυσικά από τους παλαιο-Ελλαδίτες ελευθερώθηκε το νησί, δεν το ελευθέρωσαν οι ίδιοι....

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ@ Λιψ02/02/2016 13:57:12

   Ένα Νόμπελ θα τα απενοχοποιήσει όλα φίλε μου...

 9. Η.Η. avatar
  Η.Η.02/02/2016 11:56:24

  Ο Πάκης Παυλόπουλος ...τώρα δικαιώνεται!!!
  ("Ευχαριστώ τους {λαθρο-}μετανάστες που επέλεξαν την Ελλάδα!")

 10. tt avatar
  tt02/02/2016 12:23:22

  ΑΠΕ, ΑΤΙΝΑ, 31-1-2050. Εις το ονομα του πολυευσπλαχνου θεού. 
.
  Ο πρώην πρωθυπουργος Α. Τσιπρας τιμήθηκε σήμερα απο τον Πρόεδρο της Τζαμαχαριγιας , τον Χουσειν Αμπνταλλα Αλ Ατινα, με το παράσημο της Ημισεληνου του Αμπου Νασιόν (το τάγμα των πατέρων του έθνους). "Ο Α. Τσιπρας, ενας εκ των τελευταίων πρωθυπουργών της Ελλαδας, έθεσε τα θεμέλια της Τζαμαχαριγιας μας, με τον νόμο περί υπηκοότητας σε ολους αδιακρίτως , εναν απο τους πρώτους της πρωθυπουργίας του, καθώς και με την ανοιχτή πρόσκληση του σε Παστουν και Αραβες να κατοικήσουν στην χώρα των μόλις 10 εκατομμυρίων , τότε" δήλωσε ο Πρόεδρος της Τζαμαχαριγιας. "Αν δεν ανοίγατε εσείς τα συνορα δεν θα υπήρχε τζαμαχαριγια" , συνέχισε ο Πρόεδρος, ενω στην οθόνη έπαιζε η ιστορική δήλωση :

  "Σάμπως υπάρχουν συνορα και δεν το ξέρω;"
  .

  Στην αντιφώνηση του ο Τσιπρας-Μπέη δήλωσε : "Με μεγάλη συγκίνηση δέχομαι αυτη την τιμή. Γεννήθηκα σε μιαν άλλη χώρα πριν 70 χρονια, μια χώρα αδιανόητη σήμερα. Ο κόσμος χρησιμοποιούσε την λέξη γενίτσαρος για βρισιά, ολους τους προσήλυτους τους περιφρονούσαν. Μια χώρα σκοταδιστική."
  .

  Απαντωντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο πρόεδρος Αμπνταλλα Αλ Ατινα εδωσε διαβεβαιώσεις οτι θα σταματήσει η δίωξη των μελών της ελληνικής μειονότητας, (2% του πληθυσμού) και η ανατίναξη των τελευταίων εκκλησιών και νεκροταφείων. Θα μετατρέπονται σε τζαμιά χωρις βία. "Εξάλλου, αν δεν μας είχαν υποδεχτεί οι πρώτοι αλληλέγγυοι (η λέξη σε ελληνικα στο πρωτότυπο) , δεν θα ήμασταν καν εδω, στην ένδοξη γη των πατέρων μας, την ισλαμική Τζαμαχαριγια του Αλ ελλαντί".  Ερωτηθείς για την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας , ο Πρόεδρος απάντησε : "Η σαρία ειναι σαφής, δεν μπορώ να παραβιάσω το Σύνταγμα. Επειδη ομως ο θεός ειναι μεγάλος, νομίζω οτι οι εκτελέσεις δεν ειναι ανάγκη να ειναι με λιθοβολισμό. Ειμαστε αλλωστε στον 21ο αιώνα". Τέλος , για τους προσφυγες απο τις μάχες που μαίνονται στην κεντρική Αβρούπα , ο πρόεδρος δήλωσε : "Αν και μουσουλμάνοι, που μάχονται σε ιερόν αγώνα, δυστυχώς δεν μπορούμε να τους δεχτούμε ολους. Στέλνουμε ομως τρόφιμα και οπλισμό με αερογέφυρα πέρα απο τα ναρκοπέδια των συνόρων μας. Η χώρα ομως δεν μπορει να γινει ξέφραγο αμπέλι και να καταντήσει failed state."
  Μετα την μεσημεριανή προσευχή , η τελετή έλαβε τέλος.
  .
  .
  .
  .
. 
. 
Αλλα αυτα ειναι κινδυνολογίες, οπως κινδυνολογίες ηταν τα capital controls, κινδυνολογίες ειναι το οτι είχανε σχέδιο δραχμής, κινδυνολογίες ηταν  οτι τα νούμερα δεν βγαίνουν κι αντι για αυξήσεις θα έρθουν μειώσεις και νέοι φοροι για να διορίζουν εραστές.  
. 
. 
Οσο για μένα, δεν θα περιμένω να μου χτυπήσουν την πόρτα οι Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης, άντε γεια αλληλέγγυοι.

 11. Λιψ avatar
  Λιψ02/02/2016 12:49:54

  Διαβάστε την "Υποταγή" (Soumission) του Michel Houellebecq, είναι σαρκαστικά προφητικό και προφητικά εφιαλτικό...

 12. Λιψ avatar
  Λιψ02/02/2016 14:01:20

  Διόρθωση για τη Μυτιλήνη: Οι ανατολικές (φυσικά) ακτές έχουν καταστραφεί, όχι οι δυτικές.....
  Αλλά, βέβαια, αυτή η μόλυνση από τα πλαστικά έχει αντίκτυπο σε όλο το Αιγαίο...

 13. chp avatar
  chp02/02/2016 14:21:09

  Κατ'αρχήν μια που μιλούμε για μετανάστευση :
  Υπάρχει και η νόμιμη μετανάστευση ανθρώπων από την ΕΕ ,με συγκεκριμένα επαγγέλματα .Μην το ξεχνούμε !
  Κλοπές ,επαιτεία,ναρκωτικά,πορνεία .
  Αλλος διαμελισε το παιδί του , άλλος κάνει εμποριο οργάνων .
  Πολλοί στο "μένουμε Ευρώπη -ναι" ονειρευόντουσαν ότι θα έρχονταν .....Λορδοι .
  Ηρθαν όμως εκπαιδευμένοι πορτοφολάδες και η χώρα μας είναι στις 10 πιό επικίνδυνες χώρες στις μικροκλοπές !
  Οι ποινές ? Χάδι ! Απέλαση ? Αφού ειναι αδέλφια μας ,αλήτες ,πουλιά από την ΕΕ (αδύνατη).
  Πάμε στην παράνομη μετανάστευση .
  Ουτε κάν θα περνούσε αυτό το μέγα πλήθος στην Ελλάδα εάν δεν τους καλούσε η Μέρκελ ,οι ΜΚΟ και δεν εδίδοντο ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ στην Γερμανία και στην Σουηδία. 1400€ μηνιαίως μπορεί να εισπράξει κάποιος στην Σουηδία ή τουλάχιστον έτσι διαδίδεται στους δυστυχείς των καταυλισμών της Ιορδανίας και του Λιβάνου.
  Βεβαίως για να γίνουν εργατική δύναμη με β' κατηγορίας δικαιώματα.
  Διότι ο Ελληνας ο οποίος θα πάει στην γερμανία για εργασία ,μπορεί να θεωρηθεί γκαστερμπάντερ (=ξένος εργάτης,βρισιά) αλλά σε 5 χρόνια θα είναι και νόμιμος και θα ξέρει την γλώσσα .Θα μπορέσει να βρεί μια κανονική δουλειά ως περίπου ίσος. Ο πρόσφυγας όμως θα μπορεί να φάει κλωτσιά κατά το ..δοκούν.
  Το να γίνουμε αφιλοκερδώς πορτιέρηδες και να "τρώμε το ξύλο" για τα εργοστάσια της γερμανίας ή ακόμη και να έχουμε προβλήματα με τα σύνορα μας θα είναι σοβαρότατο παράπτωμα των "φιλο-ευρωπαιστών" .
  Η βέλτιστη λύση θα ήταν η αποχώρηση μας οικειοθελώς από την Σέγκεν .
  Μειώνεις το πρόβλημα,έρχονται Τουρίστες Υψηλού εισοδήματος χωρίς διατυπώσεις (πχ Ρώσοι ,Σαουδάραβες κτλ) και όχι αυτοί που μοιράζουν την χωριάτικη στα τέσσερα ,εφαρμοζεις δική σου πολιτική "ασύλου".
  Η ελεύθερη εγκατάσταση στην ΕΕ δεν επηρρεάζεται .
  Το μόνο αρνητικό είναι 10' παραπάνω στον έλεγχο διαβατηρίων.(Σε αεροπορικό ταξείδι είναι μηδέν διότι ουτως ή άλλως περιμένεις για τις βαλίτσες).

 14. LaM avatar
  LaM02/02/2016 17:01:12

  Κάτι μου λεει ότι μολις ηρεμησει αυτο το τσουνάμι, το επομενο θέμα που θα συζητησουμε ειναι ο νομος Ραγκουση... Αυτοι όλοι θα πάρουν και ψηφο και θα αποτελούν τον νεο στρατό ψηφοφόρων του Συριζα για τα επομενα χρόνια... Τέλος πλεόν οι Δ.Υ. οποτε κάτι άλλο έπρεπε να βρουν..

  Εδω θα ειμαστε & θα το δειτε.

 15. ΑΤΤΙΚ avatar
  ΑΤΤΙΚ06/02/2016 23:28:22

  θΑ ΑΝΑΛΑΒΗ ΤΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΩΡΑ
  ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ
  ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ
  ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΕΩΣ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ
  ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΝΟΜΑ
  ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΔΙΦΡΑΓΚΑ
  ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ο ΙΜΠΡΑΗΜ
  ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΕΝΑΣ ΚΝΙΤΑΚΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΨΕΥΤΟΔΕΞΙΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΑ
  ΝΑ ΔΩ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή!H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.