Μερικές σκληρές αλήθειες για το προσφυγικό
05/09/2019 11:00
Του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλάκη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μερικές σκληρές αλήθειες για το προσφυγικό

Αν η Ευρώπη θέλει να επιδείξει την αλληλεγγύη και την ευαισθησία της απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τότε έχει έναν πολύ απλό τρόπο να το κάνει.

Όσοι εισέρχονται, παράνομα, στην Ελλάδα να κατανέμονται στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάλογα με τον πληθυσμό κάθε χώρας.

Και επειδή το "παιχνίδι" αυτό δεν είναι εντελώς αθώο, η Ελλάδα πρέπει να το πάρει απόφαση και να προστατέψει αποτελεσματικά τα σύνορά της και τον ελληνικό λαό.

Τελεία και παύλα!

Αρκετά με τα παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες μας.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να μετατραπεί σ΄ ένα απέραντο Hot Spot, ούτε έναντι οικονομικών ανταλλαγμάτων να συντηρεί στρατιές προσφύγων σε άθλιες συνθήκες.

Αυτό δεν είναι αλληλεγγύη.

Είναι ντροπή και αποτελεί εμπόριο ανθρώπινων ψυχών.

Η Ελλάδα αδυνατεί να σηκώσει αυτό το βάρος.

Γκετοποιούνται οι πόλεις της, εποικίζονται τα νησιά, πόλεις και χωριά της Βορείου Ελλάδος, υποβαθμίζονται τα δημόσια σχολεία της, ενώ ούτε το δημόσιο σύστημα υγείας αντέχει να παρέχει στοιχειώδεις υπηρεσίες.

Το μεταναστευτικό είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να καταπιεί την Ελλάδα.

Όσοι δεν το βλέπουν, απλώς εθελοτυφλούν.

Η ευαγγελιζομένη ενσωμάτωση δεν γίνεται με ευχολόγια, αλλά με βάση συγκεκριμένες μελέτες, οι οποίες θα απαντάνε στο βασικό ερώτημα: πόσους πρόσφυγες έχει την δυνατότητα να ενσωματώσει η ελληνική κοινωνία χωρίς ν' αλλοιωθεί ο χαρακτήρας η φυσιογνωμία της και ο πολιτισμός της;

Δεν γίνεται σ' ένα χωριό της Βορείου Ελλάδος, με 70 κατοίκους, να μεταφέρονται 1000 πρόσφυγες!

Έλεος!

Μια χώρα, που μόλις εξέρχεται από μια δεκαετή κρίση που την διέλυσε, με ανοιχτά εθνικά μέτωπα και προκλητικές διεκδικήσεις από τους εξ ανατολών γείτονες, δεν είναι ξέφραγο αμπέλι.

Καλές οι προθέσεις για επίδειξη αλληλεγγύης και φιλοξενίας, αλλά πρέπει να έχεις την δυνατότητα και τους πόρους να το κάνεις και πρωτίστως να έχεις φροντίσει τους πολίτες σου, που είναι και η προτεραιότητα κάθε οργανωμένου κράτους.

Θυμίζω ότι και ο... Καλός Σαμαρείτης του Ευαγγελίου ήταν ένας... εύπορος πολίτης ο οποίος έκανε τις... αγαθοεργίες του, αφού προηγουμένως είχε φροντίσει τα του οίκου του!