Μειώθηκαν οι ποινές για τους δυο κατηγορούμενους για τη δολοφονία Λούκμαν
06/05/2019 13:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μειώθηκαν οι ποινές για τους δυο κατηγορούμενους για τη δολοφονία Λούκμαν

Ένταση επικράτησε στο Εφετείο της Αθήνας και χρειάστηκε η επέμβαση διμοιρίας της αστυνομίας, μετά την απόφαση του Δικαστηρίου για τους δυο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, στα Πετράλωνα τον Ιανουάριο του 2013.

Πετώντας μπουκάλια με νερό και φωνάζοντας συνθήματα αντέδρασαν συγκεντρωμένοι στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου στο άκουσμα της απόφασης των δικαστών να σπάσουν τα ισόβια με την αναγνώριση ελαφρυντικού στους κατηγορούμενους.

Επικράτησε αναστάτωση με τους συγκεντρωμένους να πετούν μπουκάλια και να φωνάζουν συνθήματα. Για να ηρεμήσουν τα πνεύματα χρειάστηκε η επέμβαση διμοιρία της αστυνομίας η οποία μπήκε στη δικαστική αίθουσα και απομάκρυνε τους συγκεντρωμένους.

Παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, κατά πλειοψηφία 6-1 αναγνωρίστηκε στους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και επέβαλε στον καθένα συνολική ποινή κάθειρξης 21 ετών και 5 μηνών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία με άμεσο δόλο, της οπλοφορίας, της οπλοχρησίας και οπλοκατοχής.

Οι δικαστές έκριναν ομόφωνα ένοχους τους δυο κατηγορούμενους, οι οποίοι πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε ισόβια, κρίνοντας με την απόφαση τους, πως το κίνητρο της δολοφονίας του άτυχου Λούκμαν από το Πακιστάν ήταν ρατσιστικό καθώς "η επιλογή του δράστη έγινε λόγω των φυλετικών χαρακτηριστικών και της καταγωγής του και για αυτό επιτέθηκαν σε βάρος του".

Ωστόσο, διευκρίνισαν πως "το δικαστήριο δεν συνδέει την επίμαχη πράξη με τη Χρυσή Αυγή, απλά ότι εκείνη τη στιγμή γνώριζαν ότι εκείνος είναι αλλοδαπός".

Πηγή:capital.gr