Με δικαστική βούλα παραμένει η απαγόρευση εξόδου του Νικ. Μανιαδάκη
11/01/2019 15:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με δικαστική βούλα παραμένει η απαγόρευση εξόδου του Νικ. Μανιαδάκη

Σε χρόνο ρεκόρ -εντός μόλις λίγης ώρας- το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Επικύρωσε με βούλευμά του την εισαγγελική διάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα του Νίκου Μανιαδάκη.

Νωρίτερα το Capital.gr μετέδιδε τα εξής: Να πείσει τους δικαστές του Δικαστικού Συμβουλίου πως πέραν των νομικών λόγων υπάρχουν και πραγματικά περιστατικά που δείχνουν ότι στην υπόθεσή του ακολουθήθηκαν "εκβιαστικές" πρακτικές, επιχείρησε σήμερα ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία "Γιάννης Αναστασίου" στην υπόθεση Novartis και νυν κατηγορούμενος Νικ. Μανιαδάκης.

Ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας επέλεξε να εμφανιστεί μαζί με τον συνήγορό του Θοδ. Μαντά στους δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών και να υποστηρίξει τις θέσεις του.

Ο κ. Μανιαδακης παρέμεινε μια ώρα στο συμβούλιο και εξερχόμενος , δήλωσε:
"Είμαι εδώ το φωνάζω δυνατά. Είμαι σίγουρος ότι θα λάμψει η αλήθεια και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη".

"Εκφράσαμε τις αντιρρήσεις μας για την νομιμότητα της διάταξης απαγόρευσης εξόδου. Πιστεύουμε θα γίνουν δεκτές και θα ακυρωθεί" επεσήμανε ο συνήγορος Θοδωρής Μαντάς συμπληρώνοντας ότι "ο καθηγητής είναι εδώ, παρών εμφανίστηκε αυτοπροσώπως. Συνεχίζει και κατοικεί μόνιμα στην Αθήνα. Ο ύποπτος φυγής είναι παρών".

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος δέχτηκε "βροχή" ερωτήσεων για το ταξίδι που ετοιμαζόταν να κάνει στην Ισπανία παραμονή Πρωτοχρονιάς το οποίο δρομολόγησε τις ραγδαίες εξελίξεις με τον κ. Μανιαδάκη να μετατρέπεται από προστατευόμενος μάρτυρας σε κατηγορούμενο.

Πηγή: capital.gr