Με άρματα για τον πόλεμο, τους πλειστηριασμούς και τις συλλογικές συμβάσεις το ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά
01/05/2018 14:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με άρματα για τον πόλεμο, τους πλειστηριασμούς και τις συλλογικές συμβάσεις το ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά

Μετά την συγκέντρωση στο Σύνταγμα,που ξεκίνησε γύρω στις 10 το πρωί, ακολούθησε η πορεία των διαδηλωτών του ΠΑΜΕπρος την αμερικανική πρεσβεία, με κεντρικό σύνθημα «Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την τελική νίκη των λαών».


Μετά την άφιξή τους στην πρεσβεία, οι διαδηλωτές παρέμειναν αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα όπως «Κόκκινη Πρωτομαγιά - πρωτοπόρα εργατιά», «Ζήτω, ο Μάης των εργατών, όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών», «Έξω το ΝΑΤΟ, να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις» και «Χρέος στο Σικάγο και στην Καισαριανή, είναι ο αγώνας για την ανατροπή»

Τους διαδηλωτές συνόδευαν τα άρματα που έχουν κατασκευάσει, με μηνύματα κατά του πολέμου, των πλειστηριασμών και υπέρ της επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.


«Το μήνυμα της φετινής εργατικής πρωτομαγιάς είναι η ανάγκη ενίσχυσης του αγώνα, της εργατικής λαϊκής πάλης και της οργάνωσης παντού, ενιαία, για την κατάργηση όλων των μνημονιακών αντιεργατικών νόμων για την ανάκτηση των οικονομικών απωλειών που είχε ο εργαζόμενος λαός τα χρόνια της κρίσης»δήλωσε από το Σύνταγμα ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αίτημα του ΚΚΕ αποτελούν σταθερά «οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, με επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, με κατάργηση της φοροληστείας, ταυτόχρονα με την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στις βάσεις του θανάτου, για να σταματήσει η αιμορραγία των εργαζομένων του λαού μας από τις συνεχείς πολεμικές πιστώσεις για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, και βεβαίως για την αποδέσμευση γενικά απ' όλες τις λυκοσυμμαχίες». «Το ΚΚΕ θα βρίσκεται πάντα, κάθε μέρα στην πρωτοπορία αυτών των αγώνων», καταλήγει στη δήλωσή του ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Λαφαζάνης: Η Ελλάδα έχει μπει σε ένα σκοτεινό τούνελ

«Τιμή και δόξα στους πρωτοπόρους εργάτες της πατρίδας μας που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για τα εργασιακά δικαιώματα, τις εργασιακές κατακτήσεις που σήμερα δυστυχώς οι μνημονιακές κυβερνήσεις εξαρθρώνουν», δήλωσε από το Σύνταγμα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Όπως τόνισε «η Ελλάδα έχει μπει σε ένα σκοτεινό τούνελ, ένα τούνελ φτωχοποίησης, εξαθλίωσης και αυταρχισμού».

«Σήμερα όσο ποτέ χρειάζεται ανατροπή. Σήμερα όσο ποτέ η εργατική πρωτομαγιά μπορεί και πρέπει να γίνει μια νέα αφετηρία ανασυγκρότησης και αναγέννησης του εργατικού λαϊκού κινήματος. Η εργατική πρωτομαγιά δείχνει τον δρόμο για τη νίκη στους νέους και τις νέες της πατρίδας μας, που πρέπει να μείνουν εδώ, να σταθούν όρθιοι και να παλέψουν και όχι να τους στέλνουμε πρόσφυγες στα πέρατα του κόσμου», κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης στη δήλωσή του.Με άρματα για τον πόλεμο, τους πλειστηριασμούς και τις συλλογικές συμβάσεις το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμαpamesdf1

Απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποίησαν ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ -ΕΚΑ για να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά με κεντρικό σύνθημα το αίτημα για «Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Ισότητα, Ελευθερία, Ειρήνη, Εργασιακά Δικαιώματα».

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, Γιώργος Μυλωνάς, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «σήμερα είναι μια ημέρα μνήμης, διεκδικήσεων και ημέρα που πρέπει να ξαναθυμόμαστε αυτά που θεωρούσαμε δεδομένα τόσα χρόνια και είναι επίκαιρα δυστυχώς κάθε χρόνο όλο και περισσότερο».

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, Γιώργος Γεωργακόπουλος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «σήμερα ενδυναμώνουμε τον αγώνα απέναντι στον μνημονιακό χειμώνα που ζούμε 8 χρόνια, διεκδικώντας την έξοδο από αυτόν, που σημαίνει τέλος στη λιτότητα, ανάπτυξη, απασχόληση, παραγωγική ανασυγκρότηση».

Από τη μεριά του ο Δημήτρης Μπράτης, αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, ανέφερε στις δηλώσεις του ότι «τιμάμε σήμερα όσους έδωσαν τη ζωή τους για να υπάρχουν τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα που δυστυχώς τα τελευταία 8 χρόνια των μνημονίων καταπατούνται και αμφισβητούνται από όλες τις κυβερνήσεις».

Στην πλατεία Κλαυθμώνος οι κεντρικοί ομιλητές έστειλαν μήνυμα για συνέχιση των κινητοποιήσεων, ενώ ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή. Στους δρόμους για τη σημερινή ημέρα βρέθηκαν επίσης το ΠΑΜΕ που πραγματοποίησε τη δική του συγκέντρωση αλλά και κομματικές οργανώσεις.
Πώς θα κινηθούν τα μέσα

Λόγω της συμμετοχής στην απεργία των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς, το επιβατικό κοινό θα κινηθεί σήμερα μετ΄εμποδίων.

Οι συρμοί του μετρό θα κυκλοφορούν από τις 09:00 το πρωί έως και τις 18:00 το απόγευμα. Τα δρομολόγια θα εκτελούνται έως το σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας.

Ο ηλεκτρικός θα λειτουργεί από τις 08:00 το πρωί σύμφωνα με απόφαση των εργαζομένων.Τα λεωφορεία θα κινούνται από 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ. Τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.

Πηγή: protothema.gr