Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
14/07/2021 15:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με 150 χρόνια ιστορίας, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα είναι έτοιμα για τις προκλήσεις του μέλλοντος

Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) γιορτάζουν τα 150 χρόνια ιστορίας τους με ένα ξεχωριστό περίπτερο στην είδοσο των εκθετών της φετινής διεθνούς έκθεσης 'Αμυνας και Ασφάλειας DEFEA 2021, που διοργανώνεται στο «Metropolitan Expo» στα Σπάτα.

Η παρουσία των ΕΑΣ στη φετινή DEFEA σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την εταιρεία, που μεταξύ άλλων, δραστηριοποιείται στην κατασκευή πυρομαχικών (μικρών, μεσαίων και μεγάλων διαμετρημάτων) συμβατών με ΝΑΤΟϊκού τύπου οπλικά συστήματα. Βασικό έκθεμα στο περίπτερο των ΕΑΣ είναι ένα άρμα μεταφοράς προσωπικού BMP 1.

Τα ΕΑΣ δίνουν έμφαση στον διοικητικό, οικονομικό και παραγωγικό μετασχηματισμό ενώ κινούνται με εξωστρέφεια και έμφαση στην ποιότητα και την αξιοπιστία.

Με το βλέμμα στο μέλλον

Με ενέργειες της διοίκησης έχουν ενεργοποιηθεί ξανά ζωτικής σημασίας παλιές συμβάσεις με τις Ένοπλες Δυνάμεις με χαρακτηριστικά παραδείγματα τις συμβάσεις για τα αντιβαλλιστικά κράνη και τις διόπτρες.

Παράλληλα, με το βλέμμα στραμμένο και στο εξωτερικό, προχωρά η σύμβαση με την Αίγυπτο για τα βλήματα των 105 mm.

Ο ρόλος των ΕΑΣ για το «οικοσύστημα» της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας είναι κομβικός. Προς αυτή την κατεύθυνση, τα ΕΑΣ προχωρούν σε στρατηγικές συνεργασίες με ελληνικές και διεθνείς εταιρείες, επενδύοντας σε σημαντική ανταλλαγή τεχνογνωσίας που διασφαλίζει την μακροβιότητα της εταιρείας. Εξάλλου, σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται και η μεταφορά του συνόλου της παραγωγής από τον Υμηττό στο Λαύριο σε νέες εγκαταστάσεις με σύγχρονες υποδομές.

Ν. Κωστόπουλος: Τα στελέχη μας το πιο ανταγωνιστικό μας όπλο

«Από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων μου έθεσα ως στόχο το παρελθόν της εταιρείας να αποτελέσει οδηγό για ένα δημιουργικό μέλλον» τονίζει o διευθύνων Σύμβουλος των ΕΑΣ Νίκος Κωστόπουλος.

Ο ίδιος αναφέρει: «Προχωράμε δυνατά και στηριζόμαστε στο πιο ισχυρό μας ανταγωνιστικό μας όπλο, τα στελέχη μας. Τα ΕΑΣ θα συνεχίσουν να αποτελούν εταιρεία πρότυπο με εθνικό προσανατολισμό, και εξωστρεφή στρατηγική συνεργασιών συνεισφέροντας και στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ