Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
19/08/2020 11:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μάτι: Γιατί οι νέες αποκαλύψεις δεν έπεισαν την Εισαγγελία να αναβαθμίσει το κατηγορητήριο

Για ήδη γνωστά στοιχεία, που – προφανώς- δεν αλλάζουν την διαμορφωμένη εικόνα της δικογραφίας για την τραγωδία με τους 102 νεκρούς στο Μάτι, κάνει λόγο σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας που πριν από λίγε μέρες απέρριψε για δεύτερη φορά το αίτημα του ανακριτή να ασκηθεί δίωξη για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης.

Η εισαγγελέας πρωτοδικών Σαπφώ Κατσανάκη, έκρινε ότι δεν στοιχειοθετείται το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης, παρά τα όσα καταγγέλθηκαν από τον πραγματογνώμονα Λιότσιο για προσπάθειες "εκβιαστικής συμπεριφοράς προς το πρόσωπό του", αλλά και τις αποκαλύψεις του για όσα – κατά την γνώμη του- δεν έγιναν ως προς την διαχείριση της πυρκαγιά. Η είδηση προφανώς έγινε δεκτή με σκεπτικισμό και οργή από τους συγγενείς των θυμάτων που βλέπουν για δεύτερη φορά την εισαγγελία να αρνείται την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου.

Τι λέει

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελική λειτουργός κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό αφού πρώτα μελέτησε όλα τα συμπληρωματικά στοιχεία που της διαβίβασε ο ανακριτής αλλά και το περιεχόμενο της μήνυσης του πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής κου Λιοτσιου, με τις σοβαρές καταγγελίες εναντίον του κου Ματθαιόπουλου ο οποίος είχε την επιχειρησιακή ευθύνη τη μοιραία ημέρα στο "Μάτι".

Η εισαγγελική λειτουργός στο σκεπτικό της απόφασής της κάνει λόγο για ήδη γνωστά στοιχεία που είχαν προκύψει στη μέχρι πρότινος έρευνα. Υπενθυμίζεται ότι ο έκτος τακτικός ανακριτής κ. Μαρνέρης που χειρίζεται την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι ζήτησε για δεύτερη φορά την ποινή αναβάθμιση του κατηγορητηρίου για ορισμένους εκ των κατηγορουμένων, αξιωματικών που υπηρετούσαν το επίμαχο διάστημα στην Πυροσβεστική, αναφέροντας στο αίτημά του ότι συγκεκριμένοι δράστες προσπάθησαν να συγκαλύψουν τα πραγματικά γεγονότα, ακόμα και με εκβιαστικούς τρόπους.

Κατά τον ανακριτή από την έρευνα που διεξήγαγε προέκυψε ότι ενώ, οι πυροσβέστες έδωσαν μεγάλη μάχη με τις φλόγες, οι αξιωματικοί της υπηρεσίας της Πυροσβεστικής διέθεσαν όλα τα πυροσβεστικά μέσα στην πυρκαγιά της Κινέτας.

Πηγή: capital.gr