ΜΑΤ τραυμάτισαν δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ έξω από συμβολαιογραφείο στο Κολωνάκι
21/03/2018 20:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΜΑΤ τραυμάτισαν δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ έξω από συμβολαιογραφείο στο Κολωνάκι

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στο Κολωνάκι γεγονός που είχε μάλιστα ως συνέπεια να τραυματιστεί και δημοσιογράφος.

Μέλη της Λαϊκής Ενότητας που διαμαρτύρονταν για τους πλειστηριασμούς επιχείρησαν να ανέβουν στο κτίριο και κατά τη διάρκεια της έντασης τραυματίστηκε στο μάτι από ρίψη χημικών ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Δημήτρης Λάππας.

Την ενέργεια της αστυνομίας καταδίκασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, εκφράζοντας αμέριστη συμπαράσταση στον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ.

«Oι δημοσιογράφοι είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στους χώρους που εκτυλίσσονται τα γεγονότα και η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να μην τους εμποδίζει στην άσκηση των καθηκόντων τους αλλά αντίθετα να τους προστατεύει» επισημαίνει η Ένωση Συντακτών.

«Ήμασταν με τον καμεραμάν (του ΣΚΑΪ), τον Νίκο Μπασίσογλου, ο οποίος δέχθηκε χημικά στα χέρια, μας ψέκασαν στην ευθεία (…) Προσέγγισα τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων και μού είπε ‘’πήγαινε στη ΓΑΔΑ να κανείς καταγγελία’’. Πρώτα δέχονται χτυπήματα οι δημοσιογράφοι, οι καμεραμάν και οι φωτορεπόρτερ… Είμαστε ο πρώτος και ο εύκολος στόχος» δήλωσε στον ΣΚΑΪ για την περιπέτειά του ο Δημήτρης Λάππας.

Ένταση και χημικά σε συμβολαιογραφικό γραφείο στο Κολωνάκι

Ολα ξεκίνησαν όταν αντιπροσωπεία θέλησε να ανέβει στο συμβολαιογραφείο και οι αστυνομικοί τους απέτρεψαν. Υπήρξαν σπρωξίματα, τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και ένας από τους διαδηλωτές προσπάθησε να ξεφουσκώσει τα λάστιχα της κλούβας της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τη Λαϊκή Ενότητα πρόκειται για ένα ακίνητο για χρέος 50000 ευρώ με τιμή πρώτης προσφοράς τα 48000 ευρώ και ένα οικόπεδο για χρέος ύψους 40000 ευρώ με τιμή πρώτης προσφοράς τα 40000 ευρώ.

Οι δύο σημερινοί προγραμματισμένοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί δεν αφορούν «λαϊκή κατοικία», επισημαίνει ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου σε ανακοίνωσή του.

Αναλυτικότερα, ο Σύλλογος γνωστοποιεί ότι οι δύο πλειστηριασμοί, που είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν σήμερα σε συμβολαιογραφείο στην περιοχή του Κολωνακίου, αφορούν οφειλές, που ξεπερνούν τα 1 εκατομμύριο ευρώ. Πρόκειται συγκεκριμένα για πλειστηριασμό ημιυπόγειου ακινήτου στη Θεσσαλονίκη, που ανήκει σε ετερόρρυθμη εταιρεία υπό εκκαθάριση με οφειλές 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά οικόπεδο ιδιώτη, με οφειλές μεγαλύτερες των 3,4 εκατομμυρίων ευρώ, που προέκυψαν από ομολογιακό κοινοπρακτικό δάνειο.

Είναι προφανές, συνεχίζει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος, ότι και στις δύο περιπτώσεις οι πλειστηριασμοί δεν αφορούν την κύρια κατοικία των οφειλετών και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για «λαϊκές κατοικίες» όπως αρέσκονται να τις ορίζουν οι γνωστές πλέον για την παραπληροφόρηση συλλογικότητες.

«Προκαλεί εντύπωση και θλίψη, πώς είναι δυνατόν άνθρωποι που υπηρέτησαν το δημόσιο συμφέρον, να αδυνατούν ή τουλάχιστον μέσω της στάσης τους, αυτό να εξάγεται ως συμπέρασμα, να συμβάλουν θετικά σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο διασφαλίζοντας ουσιαστικά το δημόσιο συμφέρον» καταλήγει η ανακοίνωση.

eleftherostypos.gr