Μανώλης Πετσίτης: Από σερβιτόρος και κολλητός του Παππά στο Μαξίμου με 200.000 ευρώ εισόδημα
10/12/2018 19:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μανώλης Πετσίτης: Από σερβιτόρος και κολλητός του Παππά στο Μαξίμου με 200.000 ευρώ εισόδημα

Σε μείζον θέμα αναδεικνύεται η υπόθεση κεντρικό πρόσωπο της οποίας είναι ο Μανώλης Πετσίτης, συμμαθητής και εξ απορρήτων του Νίκου Παππά και στενός συνεργάτη του Μαξίμου.

Όπως αποκάλυψε το newsbomb.gr, ο κ. Μανώλης Πετσίτης, συμμαθητής του υπ. Ψηφιακής Πολιτικής και ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του και με ιδιαίτερες σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου, διέγραψε εντυπωσιακή «τροχιά» από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Μέχρι το 2014 ο κ. Πετσίτης ήταν σερβιτόρος στο επάγγελμα, με πενιχρά εισοδήματα. Όμως, από το 2015, με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, ο κ. Πετσίτης εκτοξεύει τις «μετοχές» του και μετατρέπεται μέσα σε μια νύχτα σε πολιτικό παράγοντα και σε συνομιλητή κορυφαίων επιχειρηματιών και καναλαρχών, και εμφανίζεται να είναι μισθωτός του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στην εταιρεία Elfe.

Ο Μανώλης Πετσίτης μέσα σε τρία χρόνια από μισθωτός των 4.911,87 ευρώ ετησίως βρέθηκε να έχει ετήσια εισοδήματα ύψους 204.160 ευρώ και να συνεργάζεται με το «enfant gâté» της ελληνικής επιχειρηματικότητας όπως ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και ο Δημήτρης Κοντομηνάς και με τον παραλίγο καναλάρχη με τα οικόπεδα τον κ. Καλογρίτσα.

Σύμφωνα με το in.gr, ο Μανώλης Πετσίτης διήγε «καλή ζωή» τα τελευταία χρόνια. «Ο άγνωστος στο ευρύ κοινό σερβιτόρος στο επάγγελμα που όμως κατάφερε να κάνει πραγματικότητα τα πιο τρελά του όνειρα και να ζει μια αξιοζήλευτη ζωή. Με ωραίες γυναίκες, γεμάτους τραπεζικούς λογαριασμούς, τραπέζια σε trendy μαγαζιά της αθηναϊκής νύχτας, πανάκριβα κρασιά και ουίσκι (για τα οποία δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία σε σημείο… υπερβολής)», αναφέρει το ρεπορτάζ.

Ν.Δ: Ποιες υπηρεσίες παρείχε στον κ. Λαυρεντιάδη ο κ. Πετσίτης;

Για νέες καταιγιστικές αποκαλύψεις «που φανερώνουν πια τους πραγματικούς λόγους της αφωνίας της παρέας του Μαξίμου για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη» μιλάει η αξιωματική αντιπολίτευση διατηρώντας στην επικαιρότητα την υπόθεση με αφορμή δημοσιεύματα για συνεργάτη του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Η Ν.Δ. υποστηρίζει ότι «σύμφωνα με τα νέα δημοσιεύματα, ο κ. Μανώλης Πετσίτης, άνθρωπος του πολύ στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και εξ απόρρητων του υπουργού κ. Νίκου Παππά, έλαβε τα έτη 2016 και 2017 εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την εταιρία ELFE του κ. Λαυρεντιάδη».

«Ποιες «υπηρεσίες» άραγε παρείχε στον κ. Λαυρεντιάδη ο κ. Πετσίτης για να παίρνει αυτά τα χρήματα; Και πώς συνδέονται αυτές με το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη για το οποίο έχουν ήδη ασκηθεί διώξεις σε βαθμό κακουργήματος στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδ. Κιτσάκο;» ρωτά στην ανακοίνωσή της η Πειραιώς.

Καταλήγοντας η δεξιά παράξει υπογραμμίζει το εξής: «Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Αυτή η σκοτεινή υπόθεση διαπλοκής τον εκθέτει ανεπανόρθωτα αποκαλύπτοντας το ανήθικο πλεονέκτημα της Κυβέρνησης του. Θα επανέλθουμε».

Ο Γιάννης Μανιάτης φέρνει στη Βουλή τις αποκαλύψεις

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Αργολίδας του ΔΗΣΥ. Γ. Μανιάτης φέρνει στη Βουλή τα δημοσιεύματα για στις σχέσεις συνεργάτη των κ.κ. Τσίπρα-Παππά με την εταιρεία Elfe του Λαυρεντιάδη.

«Αμείλικτα ερωτηματικά αναφύονται μετά τις αποκαλύψεις δημοσιευμάτων, ότι άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος Τσίπρα – Παππά, από σερβιτόρος σε πιτσαρία, το 2013 κι ετήσιο εισόδημα 5.000€, βρέθηκε να είναι υπάλληλος της εταιρείας ELFE – Λαυρεντιάδη το 2017, με το ετήσιο εισόδημά του από διάφορες πηγές να εκτοξεύεται σε 205.000€ και σύνολο απολαβών στη διετία 2016 – 2017 περί τις 380.000€» δήλωσε ο Γ. Μανιάτης.

Και προαναγγέλλει ότι τη Δευτέρα καταθέτει ερώτηση στον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, «εάν γνώριζε τις δραστηριότητες του συγκεκριμένου προσώπου, καθώς και εάν οι δραστηριότητες αυτές σχετίζονται με την εκτόξευση του χρέους της εταιρείας ELFE – Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ στα 120 εκατ€, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ». Σημειώνει δε ότι «οι απαντήσεις πρέπει να είναι άμεσες και τεκμηριωμένες».

Yannis [email protected]_Maniatis

Απο υπάλληλος πιτσαρίας το 2013, με 5.000€/χρόνο, υπάλληλος Λαυρεντιάδη - ELFE κ άλλων, το 2016, με 205.000€/χρόνο. Συμβαίνει, αν είσαι στενός συνεργάτης Τσίπρα-Παππά. Ρωτάω τη Δευτέρα με ερώτησή μου στη Βουλή, αν το γνώριζαν... https://www.in.gr/2018/12/08/politics/paraskinio/o-stenos-synergatis-tsipra-pappa-kai-ypallilos-tou-layrentiadi/ …Τι απαντά ο Νίκος Παππάς για την σχέση του με τον Μανώλη Πετσίτη

Χωρίς να απαντήσει στην ουσία της υπόθεσης ο κ. Νίκος Παππάςπαραδέχθηκε ότι ο κ. Πετσίτης είναι φίλος του και συμμαθητής του. «Αρμόδιος να απαντήσει για την πορεία του είναι ο ίδιος ο Μανώλης Πετσίτης», δηλώνει ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς σε σημερινή του συνέντευξη στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο».

Μάλιστα παραδέχθηκε ότι κάποια στιγμή ο κ. Πετσίτης ήταν πολύ κοντά του και δεν αρνήθηκε ότι ήταν οδηγός του! «Το είναι φίλος μου και συμμαθητής μου αλίμονο. Ήταν κάποια στιγμή εθελοντικά κοντά μου… ».Συνέχισε όμως σημειώνοντας πως «Ο κ. Πετσίτης είναι ο ίδιος αρμόδιος για να απαντήσει για την πορεία του», ενώ πρόσθεσε ότι «επί δικής μας διακυβέρνησης δεν υπήρξε καμία εύνοια συμφερόντων». Μάλιστα, επιχείρησε να δείξει πως πρόκειται «για σκανδαλολογία» που εκπορεύεται από τη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Παππάς είπε χαρακτηριστικά ότι «επειδή η Νέα Δημοκρατία «έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της» και «της έχει πέσει ο ουρανός στο κεφάλι» στην οικονομία, σκανδαλολογεί ασύστολα. Έχει κάτσει, ψειρίσει τη μαϊμού, ψάξει και τα ίδια τα πρόσωπά μας, τους φίλους και συγγενείς μας και τους παλιούς μας συμμαθητές. Αυτό που πρέπει να ψάξει κανείς να δει είναι πότε και αν ευνοήθηκαν συγκεκριμένα συμφέροντα και με ποια διακυβέρνηση».

Ειδικά για τα χρέη εταιρείας συμφερόντων Λαυρεντιάδη προς την ΔΕΠΑ, ο κ. Παππάς τόνισε ότι η ΝΔ «έχει επιλέξει να «σηκώσει» πολιτική αντιπαράθεση -με αποτυχημένο τρόπο που προκαλεί θυμηδία- είναι σαφές ότι τα χρέη … δημιουργήθηκαν επί κυβέρνησης ΝΔ κυρίως».

ΝΔ σε Παππά για Πετσίτη: Το κουβάρι της υπόθεσης μόλις άρχισε να ξετυλίγεται

Το κουβάρι της σκοτεινής, όπως τη χαρακτηρίζει, υπόθεσης Πετσίτη μόλις άρχισε να ξετυλίγεται τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού ΨΗΠΤΕ, Νίκου Παππά, η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «αν η Νέα Δημοκρατία «ψειρίζει τη μαϊμού», προφανώς ο Νίκος Παππάς θεωρεί φραγκοδίφραγκα τα 200.000 ευρώ που πήρε ο συμμαθητής του Μανώλης Πετσίτης χωρίς καμία αιτιολογία, από την εταιρεία Λαυρεντιάδη που φέσωνε το Δημόσιο».

Αναλυτικά η απάντηση της ΝΔ:

«Αν η Νέα Δημοκρατία «ψειρίζει τη μαϊμού», προφανώς ο Νίκος Παππάς θεωρεί φραγκοδίφραγκα τα 200.000 ευρώ που πήρε ο συμμαθητής του Μανώλης Πετσίτης χωρίς καμία αιτιολογία, από την εταιρεία Λαυρεντιάδη που φέσωνε το Δημόσιο.

Θα του συστήναμε να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του διότι το κουβάρι αυτής της σκοτεινής υπόθεσης μόλις άρχισε να ξετυλίγεται».

Πηγή: .eleftherostypos.gr