Μανιάδακης για Novartis: Με πίεζαν για να ενοχοποιήσω πολιτικά πρόσωπα
11/10/2019 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μανιάδακης για Novartis: Με πίεζαν για να ενοχοποιήσω πολιτικά πρόσωπα

"Ξεκίνησε μια διαδικασία ασκήσεως έντονων, επανειλημμένων κι επίμονων πιέσεων προς το πρόσωπο μου προκειμένου να μοιραστώ με τους εισαγγελείς πληροφορίες και μαρτυρίες αναφορικά με έκνομες πράξεις πολιτικών προσώπων". Αυτό αποκάλυψε ο Νίκος Μανιαδάκης, ένας εκ των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis, μιλώντας στην εκπομπή του Π. Τσίμα στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Μανιαδάκης υπογράμμισε πως δεν έχει καταθέσει κάτι σε βάρος πολιτικών προσώπων σε κάθε περίπτωση ωστόσο ερωτήθηκε και ξεκαθάρισε αναφορικά με τις σχέσεις που είχε με αυτά.

"Πολλές φορές έγραψα τεχνικά κείμενα προκειμένου να εξηγήσω υπουργικές αποφάσεις και δεν αναφέρθηκα σε πολιτικά πρόσωπα." τόνισε.

Επιβεβαίωσε ότι είχε μιλήσει στον κ. Στουρνάρα σχετικά με τις πιέσεις που δεχόταν να καταθέσει εναντίον του προσθέτοντας πως ένιωθε φόβο να ακολουθήσει την συμβουλή του για καταγγελία των πιέσεων που δεχόταν.

Όπως ανέφερε μάλιστα παρακολουθούταν συνεχώς.

Παράλληλα πρόσθεσε πως τον είχαν πλησιάσει πράκτορες του FBI, εισαγγελικές αρχές, άλλα και κυκλώματα μέσω δικηγόρων. "Αισθάνθηκα ένας άνθρωπος ευάλωτος στη μέση ενός μεγάλου σκανδάλου", τόνισε ενώ παραδέχτηκε πως ακόμη και τώρα νιώθει φόβο.

Πηγή:capital.gr