Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
16/07/2020 18:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Λαύριο: Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά αλλά με πολλές διάσπαρτες εστίες

Χωρίς ενεργό μέτωπο, αλλά με πολλές διάσπαρτες εστίες, είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά στην περιοχή Πούντα - Ζέζα του Λαυρίου. Υπενθυμίζεται, ότι για προληπτικούς λόγους, η Πυροσβεστική εισηγήθηκε την απομάκρυνση παιδιών από κατασκήνωση, καθώς και κατοίκων από τέσσερις περιοχές και ειδικότερα της Αγριλέζας, της Καμάριζας, του Αγίου Γερασίμου και του Σουνίου.

Στην περιοχή βρίσκεται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και Ομάδα Απόκρισης της Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας. Παράλληλα, ενισχύθηκαν και άλλο οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή Πούντα - Ζέζα, όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά το μεσημέρι. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση, αυτή την ώρα επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 28 οχήματα, ειδικό μηχανοκίνητο, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συντρέχουν δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Σημειώνεται ακόμη, ότι η Αστυνομία, λόγω της πυρκαγιάς, προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του Λαυρίου.

Άμεση αντίδραση της Περιφέρειας Αττικής στη φωτιά που ξέσπασε στο Λαύριο

Άμεσα ανταποκρίθηκε ο μηχανισμός της περιφέρειας Αττικής μόλις ενημερώθηκε από την Πυροσβεστική για τη φωτιά που ξέσπασε σήμερα, κοντά σε κατοικημένη περιοχή στο Λαύριο. Τέθηκε σε πλήρη κινητοποίηση, λαμβάνοντας μέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης, εργαζόμενοι της Περιφέρειας με 8 υδροφόρες και 2 χωματουργικά μηχανήματα.

Το συντονισμό της ομάδας Πολιτικής Προστασίας έχει ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Κόκκαλης, ενώ επιτόπου βρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Α. Αυγερινός, ο συντονιστής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Ν. Σταθόπουλος, καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Σμέρος.

Με αφορμή την πυρκαγιά ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης τόνισε ότι ο μηχανισμός της περιφέρειας Αττικής από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς βρέθηκε στο σημείο των επιχειρήσεων συμβάλλοντας στην προσπάθεια κατάσβεσης σε συνεργασία με τους άλλους φορείς. Δήλωσε ότι είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τον καλύτερο συντονισμό, στέλνοντας το κοινό μήνυμα ότι «σε έκτακτες καταστάσεις όλοι μαζί θα είμαστε στο πλευρό των πολιτών».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ