Ξύλο, χημικά και προσαγωγές στο φοιτητικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης (video)
21/01/2021 13:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ξύλο, χημικά και προσαγωγές στο φοιτητικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης (video)

Φοιτητές και εκπαιδευτικοί ζητούν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο - Ένας τραυματίες και 3 προσαγωγές

Φοιτητικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα, βγήκαν στους δρόμους προκειμένου να διαδηλώσουν ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, πειθαρχικό δίκαιο στα ΑΕΙ αλλά φοίτηση ν+2 που προβλέπει την διαγραφή φοιτητών. Στο πλευρό τους καθηγητές και εκπαιδευτικοί.

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επικράτησε ένταση μεταξύ φοιτητών, αντιεξουσιαστών και αστυνομικών που συγκρούστηκαν στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, όταν κάποιοι φοιτητές προσπάθησαν να κατέβουν στο οδόστρωμα.

Ακολούθησαν εικόνες χάους με ξύλο, καταστολή και χρήση χημικών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday.gr, υπάρχει ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε σοβαρά. Οι αστυνομικές αρχές μέχρι στιγμής έχουν προχωρήσει σε τρεις προσαγωγές.

Στην Αθήνα

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη και το φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, όπου με κεντρικό σύνθημα«Ακούστε το καλά τι λένε οι φοιτητές, έξω η ασφάλεια από τις σχολές» οι φοιτητές πραγματοποιούν πορεία προς τη Βουλή, με αίτημα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο.

Η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο έχει διακοπεί από τις 10 το πρωί και ο σταθμός του Μετρό Πανεπιστήμιο παραμένει κλειστός.

Ενημέρωση: Λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι, το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε και ο ο σταθμός του μετρό λειτούργησε ξανά.

Πηγή: newsbreak.gr