Κουκάκι: Εν πολλοίς με έπεισε ο πατέρας της οικογένειας Ινδαρέ, λέει ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών
21/12/2019 15:52
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κουκάκι: Εν πολλοίς με έπεισε ο πατέρας της οικογένειας Ινδαρέ, λέει ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών

Κριτική εκ των έσω για τους χειρισμούς της αστυνομίας στην υπόθεση της εκκένωσης των τριών καταλήψεων στο Κουκάκι άσκησε ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας. Μιλώντας στο κεντρικό μαγκαζίνο του ΘΕΜΑ 104,6 και ερωτηθείς αν αναγνωρίζει υπερβολές στον τρόπο που λειτούργησε η αστυνομία στο Κουκάκι, ο κ.Ντούμας απάντησε ότι «δεν θεωρώ παράξενο ή αδύνατο να υπάρξουν υπερβολές σε αστυνομικές επιχειρήσεις» για να προσθέσει ότι άκουσε «με πολλή συμπάθεια» τα όσα είπε ο συλληφθείς σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές: «Εν πολλοίς με έπεισε ο πατέρας της οικογένειας», είπε ο κ.Ντούμας.

Συνεχίζοντας την κριτική του στην επιχείρηση, ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών είπε ότι κατά τη γνώμη του η ΕΚΑΜ δεν θα έπρεπε να είχε πάρει μέρος στην τριπλή εκκένωση καταλήψεων, αφού συμμετέχουν σε επιχειρήσεις με σκληρούς εγκληματίες, ακόμη κι αν οι καταληψίες εκσφερδόνισαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. «Ακούστηκαν όλα για την επιχείρηση στο Κουκάκι. Η αστυνομία είναι υπόλογη και καλώς είναι υπόλογη και πρέπει να ελέγχεται και όταν υπερβαίνουν τα νόμιμα», είπε ο κ.Ντούμας. Πρόσθεσε όμως, ότι αυτές οι όποιες υπερβολές πρέπει να αντιμετωπίζονται εντός των αρμοδίων οργάνων που λειτουργούν στο Σώμα και σε καμία περίπτωση δεν αναιρούν και τον στόχο των επιχειρήσεων που είναι η αποκατάσταση της νομιμότητας και το σπάσιμο κάθε λογής γκέτο. Μάλιστα, ο κ.Ντούμας σημείωσε ότι όπως συμβαίνει στα εθνική θέματα, θα έπρεπε να βρεθεί και μια κοινή γλώσσα μεταξύ των κομμάτων για τον τομέα της ασφάλειας.

Να ζητήσει συγγνώμη ο Τόσκας

Με ιδιαίτερη οργή όμως, ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών σχολίασε την δήλωση του πρώην πολιτικού προϊσταμένου της Αστυνομίας Νίκου Τόσκα, ότι κατήργησε την ομάδα Δέλτα, γιατί ήταν οι μπαχαλάκηδες από την πλευρά του κράτους. Όπως είπε, ο κ.Τόσκας συντάχθηκε με την Νίνα Κασιμάτη που είχε αναφερθεί σε «μπάτσους, γουρούνια, δολοφόνους» και είπε ότι το λιγότερο που πρέπει να κάνει ο κ.Τόσκας για τα όσα «χωρίς τσίπα, ανερυθρίαστε είπε, είναι να ζητήσει συγγνώμη». Μάλιστα, πρόσθεσε ότι αν δεν το κάνει ο ίδιος ο κ.Τόσκας που αναφέρθηκε με αυτό τον τρόπο στους πρώην υφισταμένους του, τότε θα πρέπει να παρέμβει ο πολιτικός του φορέας, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: protothema.gr