Κορονοϊός: Πέθαναν ακόμη δύο ηλικιωμένοι από γηροκομεία
06/09/2020 10:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κορονοϊός: Πέθαναν ακόμη δύο ηλικιωμένοι από γηροκομεία

Δύο ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορονοϊού ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων στη χώρα μας στους 282.

Όπως μεταδίδει το protothema.gr, πρόκειται για μια 75χρονη γυναίκα από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι και μια 92χρονη από οίκο ευγηρίας στον Εύοσμο. Η 75χρονη, η οποία είχε υποκείμενα νοσήματα, αποτελεί τον 24ο νεκρό από κορονοϊό στο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι όπου ο ιός "εισέβαλε" από εργαζόμενο της δομής που νόσησε από συγγενικό του πρόσωπο που είχε μεταβεί σε συναυλία της Χαλκιδικής. Η 92χρονη, η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου, αποτελεί τον δεύτερο νεκρό από τον οίκο ευγηρίας στον Εύοσμο η διασπορά στον οποίο διαπιστώθηκε στις 19 Αυγούστου.

Οι ειδικοί, από την πλευρά τους, συνεχίζουν να προειδοποιούν για την αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων ασφαλείας ειδικά στις κλειστές δομές όπως τα γηροκομεία, προτείνοντας κατάλληλη επιτήρηση και καταγραφή των κρουσμάτων, κατάλληλο testing, καλή ιχνηλάτηση των επαφών, διαφύλαξη των νοσοκομείων από τη διασπορά του ιού, σωστή, συνεχή και στοχευμένη ενημέρωση στον κόσμο για τα μέτρα προστασίας, πολύ στενούς ελέγχους.

Πηγή: capital.gr