Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
13/04/2020 13:29
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κορονοϊός - Έρευνα: Tο 80% συμφωνεί με τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας

Σε ποσοστό άνω του 80% συμφωνούν οι πολίτες όσον αφορά τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας της εταιρείας Interview, το 62% των πολιτών κρίνει σωστό το #Μένουμε Σπίτι μέχρι τις 27 Απριλίου, ενώ το 24% απαντά πως τα περιοριστικά μέτρα πρέπει να διαρκέσουν και περισσότερο εάν χρειαστεί. Το 11% θεωρεί τα μέτρα αυτά υπερβολικά ενώ το 3% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Στην ερώτηση ''ποιο από όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα είναι
το πιο δύσκολο για σας;'', το 55% απαντά πως είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων και το 41% το κλείσιμο της αγοράς (καταστήματα, εστίαση, κλπ), ενώ το 24% απάντησε πως είναι η παραμονή στο σπίτι και το 11% το κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων.

Τελείωσαν τα χρήματα μου αναφέρει το 24% των ερωτώμενων, οι οποίοι #Μένουν στο Σπίτι και συμμετείχαν στην νέα πανελλαδική έρευνα COVID CONTROL, ενώ το 32% απάντησε πως έχει χρήματα για ακόμα έναν με δυο μήνες. Το 44% απάντησε πως έχει χρήματα για ακόμα δύο με τρεις εβδομάδες.

Επιπλέον, το 70% θεωρεί πως η παραμονή στο σπίτι έχει επηρεάσει αρνητικά/μάλλον αρνητικά την ψυχολογία τους ενώ το 67% θεωρεί πως οι σχέσεις τους μέσα στην οικογένεια έχουν επηρεαστεί θετικά/μάλλον θετικά.

Το σύστημα υγείας της χώρας, συγκριτικά με αυτά άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ''κράτησε'' καλύτερα απάντησε το 66% των ερωτηθέντων, ενώ το 19% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι "κράτησε" το ίδιο όπως και αυτά άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Από την άλλη, το 8% θεωρεί ότι δεν ''κράτησε'' ενώ το 7% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Κρίνονται θετικά οι ενέργειες του Πρωθυπουργού

Οι ενέργειες του πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της πανδημίας (αποφάσεις για την λήψη μέτρων, διαγγέλματα, υπουργικά συμβούλια εξ αποστάσεως, δράσεις για την στήριξη της οικονομίας κλπ.), κρίνονται θετικά/μάλλον θετικά σε ποσοστό 82%, ενώ το 14% τις κρίνει αρνητικά/μάλλον αρνητικά και το 4% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Καφές-φαγητό έξω η πρώτη ανάγκη μόλις τελειώσει η καραντίνα

"Όταν με το καλό λήξει η εφαρμογή των μέτρων, τι είναι αυτό που θα κάνετε πρώτο από όλα;''.

Στην ερώτηση αυτή, το 32% απαντά πως θα βγει έξω για καφέ/φαγητό, το 28% πως θα φροντίσει τον εαυτό του (κομμωτήριο/κουρείο/γυμναστήριο/κέντρο αισθητικής κλπ.), το 22% πως θα πάει ταξίδι/διακοπές, το 3% πως θα μεταβεί σε κατάστημα ένδυσης και υπόδησης, ενώ το 15% απάντησε ''Άλλο''.

Πηγή:capital.gr