Καυγάς Καρανίκα με πολίτες στη Θεσσαλονίκη για τη Μακεδονία
25/04/2019 19:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καυγάς Καρανίκα με πολίτες στη Θεσσαλονίκη για τη Μακεδονία

Την ερμηνεία του για τη Συμφωνία των Πρεσπών έδωσε από τη Θεσσαλονίκη ο σύμβουλος στρατηγικής του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας, λέγοντας ότι "η Συμφωνία λέει ότι είναι σλάβοι", αναφερόμενος στους κατοίκους των Σκοπίων.

Σύμφωνα με το protothema.gr, o πρωθυπουργικός σύμβουλος βρέθηκε να καβγαδίζει με πολίτες και εν τέλει να ζητά να κληθεί... ένας αστυνόμος, όταν αντιλήφθηκε ότι πολίτης κατέγραφε την αντιπαράθεση με το κινητό του, κινούμενος μάλιστα, θυμωμένος προς το μέρος του.

Ο κ. Καρανίκας βρισκόταν σε καφετέρια της οδού Καρόλου Ντηλ στη Θεσσαλονίκη, όταν μία γυναίκα άρχισε να διαμαρτύρεται για τη Συμφωνία των Πρεσπών. "Η Μακεδονία είναι ελληνική, είναι Ελλάδα. Μαζέψατε όπως όπως τις ψήφους και ψηφίσατε αυτή την προδοσία. Είστε προδότες", του είπε μεταξύ άλλων, ενώ ο πρωθυπουργός σύμβουλος άρχισε να υπερασπίζεται τη Συμφωνία. "Η Μακεδονία είναι ελληνική. Μακεδόνες είμαστε εμείς",του είπε η γυναίκα. "Τόσα χρόνια λεγόταν Μακεδονία σκέτη. Τώρα λέγεται Βόρεια Μακεδονία...." άρχισε να λέει για να πάρει απάντηση: "Εμείς τί είμαστε Νότια;" Τότε ο κ. Καρανίκας υποστήριξε ότι η Συμφωνία "λέει ότι είναι σλάβοι" (σ.σ. οι Σκοπιανοί).

"Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα;" ρώτησε ξανά η γυναίκα, πριν παρέμβει και δεύτερος πολίτης ο οποίος απευθυνόμενος στον Νίκο Καρανίκα, του είπε ότι "δεν έχεις δουλειά στη Μακεδονία". Εμφανώς εκνευρισμένος, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού σηκώθηκε από τη θέση του και αντιληφθείς ότι ο πολίτης κατέγραφε με το κινητό του την αντιπαράθεση ζήτησε επιτακτικά να σταματήσει. "Είμαι σε δημόσιο χώρο..." αντέτεινε ο πολίτης, ενώ ο σύμβουλος στρατηγικής ζήτησε να κληθεί ένας αστυνόμος. Στο σημείο αυτό η καταγραφή σταματά...

Πηγή:capital.gr