Κατέρριψε το αφήγημα της κυβέρνησης ο Παυλάκης: «Ψέμα η πανδημία ανεμβολίαστων!»
25/11/2021 14:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κατέρριψε το αφήγημα της κυβέρνησης ο Παυλάκης: «Ψέμα η πανδημία ανεμβολίαστων!»

Ομολογία -«βόμβα»: «Η μετάλλαξη Δέλτα δεν χαμπαριάζει από εμβολιασμό»

«Βόμβες» έριξε ο γιατρός, καθηγητής και επίτιμος διδάκτορας της ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ Γιώργος Παυλάκης, μιλώντας για την κατάσταση που διανύει η χώρα μας στο τέταρτο κύμα της πανδημίας.

«Είναι ο,τι χειρότερο που έχουμε ζήσει έως τώρα, δεν είναι πια εικασίες» σχολίασε ο καθηγητής ο οποίος προέβλεψε ότι έρχεται νέο ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων εξαιτίας του κορωνοϊού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής αποδόμησε το αφήγημα της κυβέρνησης περί «πανδημίας ανεμβολίαστων», φράση την οποία χρησιμοποίησε και ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του, επισημαίνοντας μάλιστα ότι είναι ψέμα και ότι αποπροσανατολίζει τους πολίτες: «Όταν κοπανάμε συνέχεια ότι αυτή η επιδημία είναι ανεμβολίαστων αυτό είναι σφάλμα και καταντάει ψέμα. Οδηγεί σε αποπροσανατολισμό».

Ο κ. Παυλάκης κατέδειξε το γεγονός ότι οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν εξίσου να νοσήσουν και ότι οι εμβολιασμοί από μόνοι τους, δεν αρκούν για να αναχαιτίσουν την πανδημία. Και μάλιστα τη στιγμή που η κυβέρνηση να εξακολουθεί να επιρρίπτει όλες τις ευθύνες, στους ανεμβολίαστους, χωρίς να παραδέχεται την λανθασμένη και προβληματική τακτική που ακολουθεί, αφήνοντας το ΕΣΥ να «ασφυκτυά» χωρίς προσωπικό.

«Η μετάλλαξη Δέλτα δεν χαμπαριάζει από εμβολιασμό» δήλωσε ο καθηγητής και ερευνητής, τονίζοντας ότι εάν η κυβέρνηση δεν λάβει σοβαρά μέτρα, θα κάνουμε «μαύρα» Χριστούγεννα με νέο ρεκόρ νεκρών και διασωληνωμένων.

Το παράδειγμα της Σιγκαπούρης

Μάλιστα, ο κ. Παυλάκης μίλησε για την περίπτωση της Σιγκαπούρης η οποία παρά το γεγονός ότι το 93% του πληθυσμού της είναι εμβολιασμένο, παρουσίασε «τσουνάμι μολύνσεων». Όπως εξήγησε ο καθηγητής, ο εμβολιασμός βοήθησε στο να υπάρχει μικρότερο ποσοστό νεκρών απ’ότι στη χώρα μας.

Σύμφωνα με όσα προτείνει ο ίδιος, πρέπει να ληφθούν άμεσα νέα μέτρα, να περιοριστούν οι συναντήσεις, να κλείσουν τα μπαρ και να μην γίνουν ρεβεγιόν μέσα στις γιορτές. Μάλιστα τόνισε ότι ακόμα και αν είναι όλοι εμβολιασμένοι σε ένα ρεβεγιόν, τότε σίγουρα θα πρέπει πρώτα να υποβληθούν σε rapid test αφού η διασπορά πλέον είναι έντονη και σε όσους έχουν εμβολιαστεί.

Πηγή: newsbreak.gr