Καρέ-καρέ η τουρκική προκλητικότητα! Παρενόχλησαν σκάφος του λιμενικού στα ελληνικά ύδατα (video)
02/04/2021 14:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καρέ-καρέ η τουρκική προκλητικότητα! Παρενόχλησαν σκάφος του λιμενικού στα ελληνικά ύδατα (video)

Έφτασαν σε απόσταση «αναπνοής»! Προσπάθησαν να προωθήσουν μετανάστες

Προκαλούν ανενόχλητοι στα ελληνικά χωρικά ύδατα οι Τούρκοι!

Το πρωί της Παρασκευής, μια τουρκική ακταιωρός «εισέβαλλε» εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων στη Λέσβο και παρενόχλησε σκάφους του λιμενικού! Όπως θα δείτε και στο βίντεο-ντοκουμέντο η τουρκική ακατιωρός έκανε επικίνδυνους ελιγμούς γύρω από το σκάφος του λιμενικού, περνώντας δίπλα του σε απόσταση αναπνοής.

Λίγες ώρες νωρίτερα, στην ίδια περιοχή, μια τουρκική ακταιωρός εντοπίστηκε να συνοδεύει λέμβο που μετέφερε μετανάστες. Το περιστατικό εντόπισε έγκαιρα ένα Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής το οποίο έδωσε σήμα στην τουρκική ακταιωρό να παραλάβει τους αλλοδαπούς, ωστόσο εκείνοι δεν ανταποκρίθηκαν.

Σε ανακοίνωσή του το λιμενικό αναφέρει: «Πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας από το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής με την τουρκική ακταιωρό, προκειμένου να παραλάβουν τους επιβαίνοντες της λέμβου, με αρνητικά αποτελέσματα. Η λέμβος με τους αλλοδαπούς, δεν εισήλθε καθόλου στα ελληνικά χωρικά ύδατα και οι επιβαίνοντές της περισυνελέγησαν τελικά από έτερη τουρκική ακταιωρό και ενώ η πρώτη είχε ήδη αποχωρήσει από την εν λόγω θαλάσσια περιοχή».

Ο Μηταράκης καλεί τον Τουρκία… να συμμορφωθεί

Για το περιστατικό έκανε δηλώσεις και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης ο οποίος αρκέστηκε στο να υπενθυμίσει στην Τουρκία ότι πρέπει να συμμορφωθεί και να σταματήσει να προκαλεί αδικαιολόγητα.

Πηγή: newsbreak.gr