ΗΠΑ: Οι τρομοκράτες δεν αξίζουν διακοπές από τη φυλακή
09/02/2018 14:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΗΠΑ: Οι τρομοκράτες δεν αξίζουν διακοπές από τη φυλακή

Έντονη ήταν η αντίδραση των ΗΠΑ για τη χορήγηση διήμερης άδειας στον καταδικασμένο για δολοφονίες και τρομοκρατικές ενέργειες, Δημήτρη Κουφοντίνα από το ελληνικό δικαστικό σύστημα.

Όπως αναφέρει ο Μιχάλης Ιγνατίου στην ιστοσελίδα τουmignatiou.com, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάϊατ διαμαρτυρήθηκε στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες απάντησε ότι δεν έχει σχέση με το θέμα και δεν δύναται να επηρεάσει την ελληνική δικαιοσύνη. Η ανακοίνωση έγινε από την εκπρόσωπο του State Department,η οποία τη διάβασε πρώτη στη χθεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Αναφέρει τα εξής:

"Θα ήθελα να ξεκινήσω με κάποια νέα που έχουν έρθει από την Ελλάδα σήμερα και θα ήθελα να πω ότι θέλουμε να καταδικάσουμε την απελευθέρωση ενός καταδικασθέντος τρομοκράτη. Το όνομά του είναι ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Απελευθερώθηκε για ένα διήμερο από μια ελληνική φυλακή.

Είναι καταδικασμένος τρομοκράτης. Είναι υπεύθυνος για τη δολοφονία 11 πολιτών – μελών του προσωπικού των πρεσβειών της Βρετανίας, της Τουρκία και των Ηνωμένων Πολιτειών. Τον απελευθέρωσαν για ένα διήμερο βάσει ειδικού προγράμματος.

Το έκαναν και πριν από τρεις μήνες. Θεμελιωδώς πιστεύουμε ότι οι καταδικασμένοι τρομοκράτες δεν αξίζουν διακοπές από τη φυλακή. Η πρεσβεία μας στην Αθήνα έχει μεταφέρει τις σοβαρές μας ανησυχίες για την απόφαση στην ελληνική κυβέρνηση”.

Η αμερικανική κυβέρνηση, που καταδίκασε και τις προηγούμενες διήμερες διακοπές του κ. Κουφοντίνα, πιστεύει ότι αυτή η πρακτική πρέπει να τερματιστεί το συντομότερο δυνατόν".

Βρετανίδα Πρέσβειρα: Προσβάλλεται η μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας

Την αντίδρασή της στην διήμερη άδεια εξόδου που έλαβε για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα δύο μηνών, το μέλος της 17 Νοέμβρη, Δημήτρης Κουφοντίνας, εξέφρασε η πρέσβης της Βρετανίας, Kate Smith.

Με ανάρτησή της στο twitter ανέφερε ότι "είναι εξαιρετικά αποκαρδιωτικό να βλέπει κανείς έναν αμετανόητο τρομοκράτη να ξαναβγαίνει έτσι από τη φυλακή. Σεβόμαστε την ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη όμως για μία ακόμη φορά, η μνήμη των θυμάτων τρομοκρατίας και τα συναισθήματα των οικογενειών τους προσβάλλονται βάναυσα".

Kate Smith@KateSmithFCO

Είναι εξαιρετικά αποκαρδιωτικό να βλέπει κανείς έναν αμετανόητο κατάδικο τρομοκράτη να ξαναβγαίνει έτσι από τη φυλακή. Σεβόμαστε την ανεξάρτητη Ελ/κή Δικαιοσύνη όμως για μια ακόμη φορά, η μνήμη των θυμάτων τρομοκρατίας & τα συναισθήματα των οικογενειών τους προσβάλλονται βάναυσα.

Πηγή:capital.gr