Η μεγάλη φυγή
09/03/2019 11:06
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η μεγάλη φυγή

Με ΙΧ, τρένα, λεωφορεία, βαπόρια, αεροπλάνα, δίκυκλα, τρίκυκλα, ποδήλατα και πατίνια, οι κάτοικοι των Αθηνών εφορμούν για το τριήμερο της Αποκριάς στην Περιφέρεια, που κάποτε τη λέγαμε επαρχία, αλλά ήταν μπανάλ. Το ελληνική ύπαιθρος είναι πιο λόγιο.

Μετά από ένα σκληρό χειμώνα, που ανέβασε κατακόρυφα τις ώρες λειτουργίας του καλοριφέρ, της ηλεκτρικής σόμπας, του A/C, ο χειμαζόμενος λαός εφορμά για να μαζέψει ήλιο, να πετάξει αετό, να καταβροχθίσει από θαλασσινά, μέχρι προβατίνες που σταλίζουν παραθαλάσσια (μέχρι 80 χιλιόμετρα σε ευθεία από την ακτή).

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα κύματα απόδρασης των τελευταίων ετών, καθώς πέρα από τη βόλτα οι άνθρωποι προσπαθούν (μάταια) να ξεφύγουν από υποψήφιους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, υποψήφιους ευρωβουλευτές και βουλευτές.

Όπου κι αν πάτε θα σας βρουν εκτός κι αν πετάξετε το smart κινητό και πάρετε καμιά χαζή παντόφλα, που να μη διαθέτει ούτε πρόσβαση στα SMS.

Από εκεί και πέρα ψυχραιμία: οι δρόμοι είναι για όλους, ο ήλιος επίσης, φορέστε και την καλή σας διάθεση και καλό δρόμο και καλή επιστροφή.

Όσοι διαλέξουν βαπόρι, υπομονή στην επιβίβαση και μην ξεχνάτε πως συνήθως στην αποβίβαση οι τελευταίοι έσονται πρώτοι…