Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος με 42.000 μέλη κάνει εκλογές εν μέσω πανδημίας!
27/10/2020 18:44
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος με 42.000 μέλη κάνει εκλογές εν μέσω πανδημίας!

Η ΕΝΕ διενεργεί το συνέδριό της διαδικτυακά, έχει κλείσει τα γραφεία της, αλλά θα κάνει εκλογές με φυσική παρουσία και μάλιστα μέσα σε νοσοκομεία – Οι εκλογές έχουν προγραμματιστεί για τις 2 Νοεμβρίου

Έκπληξη και αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της Ένωσης ΝοσηλευτώνΕλλάδος (ΕΝΕ) να διενεργήσει εκλογές για τα 42.000 μέλη της –σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του προέδρου της- εν μέσωπανδημίας.

Κι αν η ΕΝΕ έχει πάρει μέτρα για τη λειτουργία της –ταγραφεία της είναι κλειστά λόγω κορωνοϊού και το συνέδριό της γίνεται διαδικτυακά και πάλι λόγω κορωνοϊού – διαφορετική είναι η αντιμετώπισή της για τιςεκλογές, που έχουν προγραμματιστεί για τις 2 Νοεμβρίου, ήτοι την επόμενη εβδομάδα.

Μάλιστα, απίστευτη θεωρείται και η επιλογή του μέρους που θα στηθούν οι κάλπες, καθώς οι εκλογές δεν θα γίνουν στα –ήδη κλειστά- γραφεία, αλλά στα ήδη επιβαρυμένα νοσοκομεία.

Μόνο στην Αττική, όπου ο κορωνοϊός βρίσκεται σε πλήρη έξαρση, πάνω από 10.000 νοσηλευτές καλούνται να μετάσχουν στις αρχαιρεσίες, με τον συνωστισμό να μοιάζει αναπόφευκτος και μάλιστα να προέρχεται από λειτουργούς της δημόσιας υγείας.

Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού έχει ήδη αποστείλειδυο επιστολές προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ζητά παρέμβαση για την αναστολή των εκλογών. Η Ομοσπονδία μάλιστα θέτει ζήτημα «απαξίωσης της αντιπροσωπευτικότητας των επαγγελματιών που κατ΄ ουσίαν, και όχι κατ’ επίφαση ασκούν Νοσηλευτικό έργο στα νοσηλευτικά ιδρύματα». Μέχρι στιγμής, το υπουργείο δεν έχει απαντήσει.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Υγείας προβλέπει με νόμο την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές για την ανάδειξη των συνδικαλιστικών οργάνων των εκπαιδευτικών, επικαλούμενο και την πανδημία του κορωνοϊού.

Πηγή: protothema.gr