Ι. Αγγέλης: Ήθελαν ταχύτατη παραπομπή Γεωργιάδη, Λοβέρδου, Σαλμά
02/06/2019 13:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ι. Αγγέλης: Ήθελαν ταχύτατη παραπομπή Γεωργιάδη, Λοβέρδου, Σαλμά

Το άγνωστο παρασκήνιο και τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις πίσω από την πολύκροτη υπόθεση Novartis, καταγγέλλει ο Ιωάννης Αγγέλης. Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου με θέση εποπτεύοντος εισαγγελέα στην Εισαγγελία Διαφθοράς, στις εμπιστευτικές αναφορές του προς την προϊσταμένη του, Ξένη Δημητρίου, κάνει λόγο ακόμα και για κατάχρηση εξουσίας από τους εισαγγελείς που χειρίζονταν την υπόθεση. Σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα" , οι καταγγελίες του κ. Αγγέλη είναι σε γνώση της απερχόμενης ηγεσίας του Αρείου Πάγου από τον περασμένο Ιανουάριο. Προκαλούν δε σοκ, καθώς σκιαγραφούν τη λειτουργία ενός αόρατου συστήματος που είχε στόχο να πλήξει τους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ με την άσκηση ποινικών διώξεων "τύπου fast track", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ανώτερος δικαστικός.

Το άγνωστο και ζοφερό παρασκήνιο που αναφέρει ο κ. Αγγέλης στις αναφορές του προς την κυρία Δημητρίου ίσως να αποτελεί την απάντηση στο ερώτημα γιατί η απερχόμενη κυβέρνηση "πραξικοπηματικά" αποφάσισε να ορίσει τη νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου, παρά τις αντίθετες απόψεις που εξέφρασαν κορυφαίοι συνταγματολόγοι.

Οι αποκαλύψεις του κ. Αγγέλη δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών για το ποιο ακριβώς ήταν το "σκοτεινό σενάριο" που σκόπευε να υλοποιήσει η κυβέρνηση ώστε να αποδομήσει τους πολιτικούς της αντιπάλους και να υποστηρίξει το αφήγημά της περί διεφθαρμένου πολιτικού κατεστημένου.

Στην ουσία το περιεχόμενο των δύο αναφορών του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που επί μήνες κρατούνταν ως επτασφράγιστο μυστικό, αποτελεί το απαύγασμα των όσων διαπίστωσε ο ίδιος όντας εποπτεύων εισαγγελέας της Εισαγγελίας Διαφθοράς, η οποία διενεργεί μέχρι σήμερα την έρευνα για την υπόθεση Novartis, υπό το πρόσταγμα της επικεφαλής της, Ελένης Τουλουπάκη.

Ο κ. Αγγέλης, ο οποίος δεν μπόρεσε να συνταχθεί με τις μεθοδεύσεις και τα στημένα πολιτικοδικαστικά παιχνίδια, είχε υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του εποπτεύοντος εισαγγελέα της Εισαγγελίας Διαφθοράς στην κυρία Ξένη Δημητρίου στις 7 Ιανουαρίου του 2019. Άντεξε μόλις τρεις μήνες στη θέση αυτή. Η παραίτησή του ακολούθησε αυτή της κυρίας Ελένης Ράικου, η οποία είχε παραιτηθεί από επικεφαλής Εισαγγελίας Διαφθοράς καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στην έρευνά της για τη Novartis.

Η κυρία Ράικου, εισαγγελέας Εφετών σήμερα, ήταν εκείνη που είχε κάνει για πρώτη φορά αναφορά στον περιβόητο "Ρασπούτιν", ο οποίος "εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ" της ζητούσε να ασκήσει άρον-άρον ποινικές διώξεις για την υπόθεση Novartis.

Θα τα βρει ο ανακριτής

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κ. Αγγέλης στις αναφορές του, ο ίδιος ουδέποτε αρνήθηκε να παραλάβει στικάκι με "στοιχεία φωτιά του FBI" από Αμερικανούς εισαγγελείς. Μάλιστα κάνει λόγο για "σενάρια τύπου Ρασπούτιν", από άτομο με πρόσβαση στα ΜΜΕ, με νομικές γνώσεις και γνώσεις μυστικών υπηρεσιών.

Σε άλλο σημείο ο κ. Αγγέλης κάνει αναφορά στη βιασύνη να ασκηθούν διώξεις κατά του Ανδρέα Λοβέρδου και του Άδωνι Γεωργιάδη. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: "Αντιλήφθηκα ότι υπήρχε μια 'σχετική βιασύνη' να 'ασκηθεί ποινική δίωξη, για κάποιους πολιτικούς', να παραπεμφθεί η υπόθεση σε ανακριτή (και μάλιστα χωρίς κλήση σε εξηγήσεις, αφού τα ονόματα θα τα προσδιόριζε ο ανακριτής) και 'τα υπόλοιπα θα τα έβρισκε ο ανακριτής'. Με μεγάλη μου έκπληξη τους άκουσα να με πληροφορούν διά στόματος της κυρίας Τουλουπάκη ότι 'θα πούμε στους Αμερικάνους ότι γύρω στις είκοσι (20) Δεκεμβρίου θα ασκήσουμε δίωξη κατά τριών πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένα κατά των Γεωργιάδη, Λοβέρδου και Σαλμά'. Αντέδρασα έντονα".

Αποτέλεσμα της περιρρέουσας ατμόσφαιρας και των μεθοδεύσεων ήταν ο κ. Αγγέλης να υποβάλει την παραίτησή του, η οποία και έγινε δεκτή. Αντικαταστάθηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Μπρακουμάτσο.

Πηγή:capital.gr