Γιατί έκαναν πίσω στην εισήγηση των λοιμωξιολόγων για επιστροφή με rapid test
08/07/2021 21:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί έκαναν πίσω στην εισήγηση των λοιμωξιολόγων για επιστροφή με rapid test

Όταν υπάρχει εισήγηση που απαιτεί χρήματα για την υγεία, η κυβέρνηση κωφεύει

Να επιστρέφουν οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες στον τόπο τους με rapid test εισηγήθηκαν οι ειδικοί στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, είδηση μάλιστα που μεταδόθηκε από νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης. Με φόντο το επερχόμενο κύμα της μετάλλαξης Δέλτα, το οποίο σύμφωνα με τους ειδικούς έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την «χαλάρωση» στις καλοκαιρινές διακοπές των τουριστών.

Ωστόσο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε στην απογευματινή ενημέρωση ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει σύσταση στους πολίτες που επιστρέφουν από τις διακοπές τους, να υποβάλλονται σε αυτοέλεγχο με self test.

«Έγινε μία συζήτηση για αυτό το θέμα, ωστόσο πρέπει να υπάρξει μία διαβούλευση για να δούμε ποιες είναι οι δυνατότητες για να έχουν τα νησιά αυτά για το testing. Θέλουμε να είμαστε σίγουροι πως ότι ανακοινώσουμε θα μπορεί να υλοποιηθεί» δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την διάρκεια της ενημέρωσης.

Έκλεισαν τα αυτιά τους

Η κυβέρνηση κωφεύει στην σύσταση της Επιτροπής και αυτό διότι δεν αδυνατεί να εξοπλίσει τα απομακρυσμένα νησιά με συνεργεία και προσωπικό του ΕΟΔΥ. Που να βρει άλλωστε προσωπικό όταν δεν έχει ενισχύσει το ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό, όταν τα νοσοκομεία τα οποία παραμένουν υποστελεχωμένα, είναι έτοιμα να καταρρεύσουν σε ένα νέο κύμα πανδημίας;

Λεφτά δεν υπάρχουν για υγειονομικό προσωπικό

Εδώ και μία εβδομάδα που έχουμε ήδη μπει στην καρδιά του καλοκαιριού και πολλοί ξεκίνησαν να εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα για να κάνουν τις διακοπές τους, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα μοριακά και τα rapid test, τα οποία είναι απαραίτητα για την μετακίνηση με πλοίο ή αεροπλάνο. Καθότι αρνητική βεβαίωση ελέγχου δεν είναι υποχρεωμένοι να προσκομίσουν μόνο οι ανεμβολίαστοι αλλά και όσοι δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους ή δεν έχει περάσει το διάστημα των 15 ημερών από την β΄δόση, η ζήτηση είναι μεγάλη.

Πώς θα εξυπηρετηθεί λοιπόν αυτός ο αριθμός τουριστών που θα χρειαστεί rapid test για την επιστροφή του από νησιά όπως η Ικαρία, η Λέρος, η Αστυπάλαια; Πόσο μάλλον σε άλλα νησιά τα οποία κάνουν έκκληση ακόμα και για έναν μόνιμο γιατρό στο Κέντρο Υγείας.

Είναι πασιφανές ότι η κυβέρνηση δεν στάθηκε ικανή να στηρίξει με πράξεις το ΕΣΥ εδώ και ενάμιση χρόνο, πώς θα κάνει πράξη την εισήγηση των Ειδικών; Όταν λοιπόν υπάρχει εισήγηση που προϋποθέτει να «πέσουν» λεφτά στην υγεία, η κυβέρνηση κάνει πίσω. Στα δύσκολα βέβαια δείχνει ως υπεύθυνη την Επιτροπή. Η οποία Επιτροπή έχει το «ακαταδίωκτο».

Πηγή: newsbreak.gr