Για Πάσχα στις τουρκικές φυλακές ετοιμάζονται οι δύο έλληνες στρατιωτικοί
06/04/2018 12:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Για Πάσχα στις τουρκικές φυλακές ετοιμάζονται οι δύο έλληνες στρατιωτικοί

Πάσχα στις τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης θα κάνουν οι δύο έλληνες στρατιωτικοί οι οποίοι κρατούνται από την 1η Μαρτίου, μετά τη σύλληψή τους στην τουρκική πλευρά των συνόρων, στον Έβρο.


Σήμερα Μεγάλη Παρασκευή οι γονείς των δύο στρατιωτικών είναι προγραμματισμένο να δουν για πέμπτη φορά τα παιδιά τους. Αναμένεται να φτάσουν στις φυλακές περίπου στις 13:00 μετά το μεσημέρι, ενώ νωρίτερα θα επισκεφτούν το ελληνικό προξενείο προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς των δύο είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την αποφυλάκιση και ταχύτερη επιστροφή των παιδιών τους στην Ελλάδα.

Παράλληλα τους ζήτησε να μεταφέρουν τις προσωπικές του ευχές στους δύο κρατούμενους εν όψει του Πάσχα.

Η τουρκική Δικαιοσύνη έχει απορρίψει δύο αιτήσεις αποφυλάκισης και δύο ενστάσεις που έχουν καταθέσει οι έλληνες συνήγοροι των στρατιωτικών.

Έως τώρα δεν έχει οριστεί δικάσιμος, ούτε έχει οριστικοποιηθεί το κατηγορητήριο.

Την τελευταία εβδομάδα η Αθήνα κλιμάκωσε την λεκτική κριτική, αφήνοντας αιχμές πως η Άγκυρα επιδιώκει πολιτικό όφελος από την παρατεταμένη κράτηση των δύο στρατιωτικών.

Ο πρωθυπουργός, σε εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, κάλεσε τον ίδιο τον πρόεδρο Ερντογάν να παρέμβει ώστε να επιταχυνθούν οι δικονομικές διαδικασίες, και ζήτησε από την Τουρκία να προβεί σε κίνηση καλής θέλησης με την αποφυλάκισή τους.

Τόνισε δε πως στο παρελθόν η Ελλάδα έχει επιστρέψει χωρίς επεισόδιο τούρκους στρατιωτικούς που έχουν περάσει τα σύνορα κατά λάθος.

Πηγή: http://www.skai.gr