Για ξέπλυμα περίπου 1 εκατ. ευρώ κλήθηκε σε απολογία ο Γιάννος Παπαντωνίου
25/07/2018 13:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Για ξέπλυμα περίπου 1 εκατ. ευρώ κλήθηκε σε απολογία ο Γιάννος Παπαντωνίου

ια το κακούργημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, ποσού περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ, για την υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος των φρεγατών, θα απολογηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο πρώην υπουργός Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου.

Ο κ. Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο τους, καθηγητή Άρη Χαραλαμπάκη, εμφανίστηκαν στην ανακρίτρια κατά της διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα και τον επίκουρό της Γ. Ευαγγέλου, ζήτησαν και πήραν προθεσμία περίπου 2 μηνών προκειμένου να ενημερωθούν και να αντικρούσουν το κατηγορητήριο το οποίο αγγίζει τις 680 σελίδες. Το αδίκημα το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, τους αποδίδεται αφορά το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος που φέρεται να συνδέεται με το εξοπλιστικό πρόγραμμα των φρεγατών, το οποίο είχε αναλάβει η γαλλική εταιρεία "Thales”. Στέλεχος της εταιρείας μάλιστα είχε αναφερθεί σε δωροδοκία υπουργού, και η κατάθεση αυτή προφανώς έπαιξε βαρύνοντα ρόλο.

"Εικαζόμενη"

Σε επικοινωνία με τον συνήγορο του πρώην υπουργού, καθηγητή Χαραλαμπάκη, επισήμανε πως "από μια πολύ πρόχειρη ματιά του πολυσέλιδου κατηγορητηρίου, προκύπτει ότι η κατηγορία αφορά το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Δηλαδή αναφέρεται ότι ένα ποσόν μεταφέρεται από λογαριασμούς στελεχών της εταιρείας του εξοπλιστικού, σε φιλικά πρόσωπα του περιβάλλοντος Παπαντωνίου και από εκεί φτάνει σε λογαριασμούς της οικογένειας". "Από αυτή την πολύ πρόχειρη ματιά", επισημαίνει ο κ. Χαραλαμπάκης, "δεν φαίνεται να τεκμαίρεται η μεταφορά των χρημάτων από τα πρόσωπα της εταιρείας σε λογαριασμούς των φιλικών προσώπων της οικογένειας Παπαντωνίου αλλά η μεταφορά αυτή είναι εικαζόμενη, κατά την κατηγορία". Εν ολίγοις, δεν υπάρχει, όπως φαίνεται, αποτύπωση μέσω ανοίγματος λογαριασμών της κίνησης αυτού του ποσού από την εταιρεία σε πρόσωπα του περιβάλλοντος Παπαντωνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λογαριασμοί για τους οποίους διερευνάται το ζεύγος Παπαντωνίου είναι οι γνωστοί 9 για τους οποίους έχουν ήδη καταδικαστεί για παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες.

Πηγή: capital.gr