Γ. Τερζάκης (ΕΤΑΔ): Ο Παπαγγελόπουλος απειλούσε να μας σύρει στα δικαστήρια
13/10/2019 13:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γ. Τερζάκης (ΕΤΑΔ): Ο Παπαγγελόπουλος απειλούσε να μας σύρει στα δικαστήρια

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), θυγατρικής του Υπερταμείου με μέτοχο το Δημόσιο, Γιώργος Τερζάκης, υποστηρίζει στο "Πρώτο Θέμα" πως επιχειρήθηκε ο εκφοβισμός του δ.σ. της προκειμένου να πειθαναγκαστεί η διορισμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ διοίκηση να αποζημιώσει τον όμιλο Μαντωνανάκη. Κεντρικό πρόσωπο των απειλών, σύμφωνα με τον κ. Τερζάκη, ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

"Απευθυνόμενος στη διοίκηση της ΕΤΑΔ εξαπέλυε συνεχώς απειλές ότι, εάν 'δεν βρούμε λύση' με τον όμιλο, θα σύρει τη διοίκηση στα δικαστήρια αρχής γενομένης από την παρούσα", λέει για τον κ. Παπαγγελόπουλο ο κ. Τερζάκης, περιγράφοντας τον άγριο καβγά που είχε με τον τέως υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ για τις πιέσεις που ασκούσε για να αποζημιώσει η ΕΤΑΔ εθελοντικά την εταιρεία Αττικός Ήλιος (διαχειρίζεται το πρώην "Ξενία" στο Λαγονήσι, και τις παράκτιες περιοχές που αποτελούν περιουσία του Δημοσίου).

"Χτύπησα το χέρι μου στο τραπέζι, του είπα ότι ακριβώς επειδή κάνω το καθήκον μου, δεν τα φοβάμαι αυτά και ας ξεκινήσει από εμένα", προσθέτει ο κ. Τερζάκης εξηγώντας την αντίδρασή του στις απειλές του κ. Παπαγγελόπουλου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ υποστηρίζει, ακόμη, ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος ασκούσε πίεση "να γίνουν όλα γρήγορα" και υπογραμμίζει ότι "ο αρμόδιος για την ΕΤΑΔ υπουργός Ευλείδης Τσακαλώτος δεν είχε καμία ενημέρωση ή ανάμειξη". Ο κ. Τερζάκης αφήνει βαρείς υπαινιγμούς για χειρισμούς στα όρια της νομιμότητας και στο ζήτημα της συγκρότησης του διαιτητικού δικαστηρίου το οποίο στις 19 Σεπτεμβρίου του 2019 επιδίκασε στην εταιρεία Αττικός Ήλιος ποσό άνω των 70 εκατ. ευρώ, που πρέπει να καταβληθούν από την ΕΤΑΔ.

"Τα διαιτητικά δικαστήρια συγκροτήθηκαν με απόφαση του απελθόντος προέδρου του δικαστηρίου την τελευταία ημέρα της ενεργού υπηρεσίας του στο τέλος Ιουνίου, με τον ορισμό δικαστών επίσης την τελευταία ημέρα της δικής τους ενεργού υπηρεσίας, μία εβδομάδα πριν από τις εθνικές εκλογές. Με τρόπο που καθιστούσε σαφές πως όλα έγιναν πολύ βιαστικά, χωρίς η βιασύνη αυτή να εξηγείται από οποιονδήποτε αντικειμενικό λόγο", σημειώνει ο κ. Τερζάκης.

Πηγή:capital.gr