Φρουζής: Μόνο για φάρμακα συζητούσα με πολιτικούςΑπό τον χώρο της κυβέρνησης ή της αντιπολίτευσης
16/03/2018 18:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φρουζής: Μόνο για φάρμακα συζητούσα με πολιτικούςΑπό τον χώρο της κυβέρνησης ή της αντιπολίτευσης

Τα θέματα του φαρμάκου ήταν το αποκλειστικό αντικείμενο των συναντήσεών του με πολιτικούς από τον χώρο της κυβέρνησης ή της αντιπολίτευσης ως πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, τονίζει σε δήλωσή του ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής, μετά από δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών σχετικά με συναντήσεις του με πολιτικά πρόσωπα.


Ο κ. Φρουζής στη δήλωση του, την οποία απέστειλε στον Τύπο μέσω των δικηγόρων του Θεόδωρου Παναγόπουλου και Κωνσταντίνου Φαράντου, αναφέρει την πρόθεσή του να καταθέσει ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής, ξεκαθαρίζοντας πως «οι συναντήσεις αυτές ουδέν επιλήψιμο είχαν, σε αντίθεση με όσα αβάσιμα διατυπώνονται».

Ολόκληρη η δήλωση του Κων. Φρουζή έχει ως εξής: «Με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, σχετικά με συναντήσεις μου με πολιτικά πρόσωπα, δηλώνω τα ακόλουθα:

» Στο πλαίσιο της θεσμικής ιδιότητάς μου, αυτής του προέδρου του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, είχα συναντήσεις με παράγοντες της πολιτικής ζωής, που ανήκαν τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση.

» Οι συναντήσεις αυτές ως αποκλειστικό αντικείμενο είχαν τα θέματα του φαρμάκου και γενικότερα της Υγείας στη Χώρα μας.

» Αυτονόητο είναι ότι είμαι στη διάθεση της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, ενώπιον της οποίας επιθυμώ να καταθέσω, μεταξύ άλλων και για τις συναντήσεις αυτές, οι οποίες ουδέν το επιλήψιμο είχαν, σε αντίθεση με όσα αβάσιμα διατυπώνονται» καταλήγει.

in.gr