Ευτελίζοντας τον συμβολισμό του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση
16/01/2021 19:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ευτελίζοντας τον συμβολισμό του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση

Θα πωλούνται από τσάντες, ημερολόγια και παγουρίνα έως στιλό με φτερά, κούπες, μολύβια και μπλοκ ζωγραφικής!

Σε εμποροπανήγυρη μετατρέπει η Γιάννα Αγγελοπούλου τη διαδικασία εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», ακολουθώντας τα χνάρια του 2004, έβγαλε στην αγορά επετειακά προϊόντα για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821, πουλώντας από τσάντες, ημερολόγια και παγουρίνα έως στιλό με φτερά, κούπες, μολύβια και μπλοκ ζωγραφικής!

Η πρόεδρος της επιτροπής δήλωσε ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για επετειακές δράσεις και εκδηλώσεις, αφού η επιτροπή δεν λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση, ωστόσο από μόνη της αυτή η κίνηση ευτελίζει τη διαδικασία του συμβολικού εορτασμού.

Τα προς πώληση προϊόντα θα είναι διακοσμημένα με τα σχέδια και το σήμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» καθώς και με σύμβολα και πρόσωπα της Επανάστασης και στόχο έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή προβολή του εορτασμού των 200 ετών μετά την Επανάσταση. Σε ορισμένα, μάλιστα, εξ αυτών προβάλλονται και φράσεις μεγάλων ηρώων του 1821, όπως η περίφημη φράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη: «Οι Ελληνες είναι τρελλοί, αλλά έχουν Θεόν φρόνιμον».

«Τα αναμνηστικά αυτά προβάλλουν τα μηνύματα της επετείου των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση, μιας μοναδικής επετείου για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, μέσα από την απεικόνιση των συμβόλων και των ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης, αλλά και μέσα από φράσεις που αναδεικνύουν αξίες όπως η μαχητικότητα και η ανθεκτικότητα, που συνόδευσαν την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας» ανέφερε η κυρία Αγγελοπούλου και πρόσθεσε: «Εκτός από τον αναμνηστικό τους χαρακτήρα, η απόκτηση αυτών των προϊόντων αποτελεί έναν ακόμη τρόπο να συμμετέχουμε στο κλίμα της μεγάλης εθνικής μας επετείου. Να την αναδείξουμε, να τη διαδώσουμε και να την κρατήσουμε όλοι μας, ενήλικες και παιδιά, στη μνήμη μας για πάντα». Απίστευτο!

Πηγή: newsbreak.gr