Επιχείρηση "πειθούς" από την Εισαγγελέα Α.Π. στους πληγέντες στο Μάτι
09/10/2018 19:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιχείρηση "πειθούς" από την Εισαγγελέα Α.Π. στους πληγέντες στο Μάτι

Σε προσωπική ενημέρωση καλεί όποιον από τους πληγέντες ή συγγενείς θυμάτων από την πυρκαγιά στο Μάτι για τη βούληση ταχείας διαλεύκανσης της υπόθεσης, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε για το έγγραφο το οποίο εκλήφθηκε ως τροχοπέδη στην έρευνα, προχωρεί σε μια επιχείρηση "πειθούς" για την άμεση ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας για την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών στην πυρκαγιά στο Μάτι.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου έγινε το πρόσωπο των ημερών την τελευταία βδομάδα του Σεπτεμβρίου όταν έστειλε μια παραγγελία προς τον εισαγγελέα Ηλία Ζαγοραίο η οποία ερμηνεύθηκε ως "πάγωμα των ερευνών μέχρι να εκδοθεί πόρισμα επί των πειθαρχικών ευθυνών που είχε ξεκινήσει να ετοιμάζει η επιθεωρήτρια Μαρία Παπασπύρου".

Η κα Δημητρίου, δυο ημέρες μετά έστειλε νεότερη παραγγελία με την οποία ουσιαστικά ανέφερε πως "παρεξηγήθηκε" η προηγούμενη. Όπως σημείωσε, εννοούσε με την προηγούμενη παραγγελία, πως θα έπρεπε να αναζητήσει "κάποια στιγμή" το πόρισμα Παπασπύρου για τον πειθαρχικό έλεγχο και όχι να σταματήσει την έρευνα. Την επομένη ο εισαγγελέας Ζαγοραίος, προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση "κάλυψής της" μιλώντας ευθέως για παρεξήγηση της πρώτης παραγγελίας και χαρακτηρίζοντας άδικα όσα λέγονταν περί "αναδίπλωσης" και παρεμβάσεως.

Η αντίδραση της κας Δημητρίου πάντως έρχεται αρκετές μέρες μετά. Επί της ουσίας καλεί με προσωπική επιχείρηση "πειθούς" τους πληγέντες "για την ακλόνητη θέληση και απόλυτη στάση μας σχετικά με την άμεση περαίωση της προκαταρκτικής εξέτασης και την απόδοση των ποινικών ευθυνών, όπου υπάρχουν…".

Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε σήμερα στον σάιτ του Αρείου Πάγου αναφέρει: "Μετά από όσα γράφτηκαν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, περί δήθεν παρέμβασής μας, για την καθυστέρηση της περάτωσης της προκαταρκτικής ποινικής εξέτασης για την υπόθεση των πυρκαγιών της 23-7-2018 στην Ανατολική Αττική, την οποία μάλιστα εμείς διατάξαμε, ήδη από 24-7-2018,

Καλούμε, όσους εκ των πληγέντων από τις πυρκαγιές, συγγενείς θυμάτων κλπ, διατηρούν αμφιβολίες για την ακλόνητη θέληση και απόλυτη στάση μας σχετικά με την άμεση περαίωση της προκαταρκτικής εξέτασης και την απόδοση των ποινικών ευθυνών, όπου υπάρχουν, να επικοινωνήσουν με το γραφείο μας στα τηλέφωνα 210 6419175 και 210 6419331, προκειμένου να κλείσουν συνάντηση μαζί μας, για ενημέρωσή τους".

Πηγή: capital.gr