Επιχείρηση «ήρεμο καλοκαίρι»: Τουρκικές παραβιάσεις και αερομαχίες στο Αιγαίο
07/07/2021 21:36
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιχείρηση «ήρεμο καλοκαίρι»: Τουρκικές παραβιάσεις και αερομαχίες στο Αιγαίο

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια αυξανόμενη -σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο διάστημα- κινητικότητα της τουρκικής πλευράς.

Εικονικές αερομαχίες ανάμεσα σε ελληνικά και τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, σημειώθηκαν στο Αιγαίο, όταν τα ελληνικά έσπευσαν να αναχαιτίσουν τα τουρκικά τα οποία είχαν παραβιάσει τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Μετά από εβδομάδες σχετικής ηρεμίας στο Αιγαίο, και με τις τουρκικές παραβιάσεις να κινούνται ακόμα και σε μηδενικά επίπεδα, ειδικά μετά τις προ εβδομάδων συναντήσεις Μητσοτάκη - Ερντογάν και την επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ελλάδα, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια αυξανόμενη -σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο διάστημα- κινητικότητα της τουρκικής πλευράς.


Σήμερα, σημειώθηκαν δύο εικονικές αερομαχίες (εμπλοκές) και πέντε παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου στο Βορειοανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Δύο από τουρκικά F-16 και δύο από ελικόπτερα.

Συνολικά, κατεγράφησαν κινήσεις από πέντε τουρκικούς σχηματισμούς, αποτελούμενους από οκτώ F-16 και δύο F-4, εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν οπλισμένα, ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος, CN-235 (πετάει καθημερινώς στο Αιγαίο), ένα ελικόπτερο και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV).

Πηγή: lawandorder.gr