Επίθεση του "Ρουβίκωνα" στα γραφεία εταιρείας έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων
06/07/2019 12:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επίθεση του "Ρουβίκωνα" στα γραφεία εταιρείας έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων

Φθορές στην πρόσοψη του κτηρίου της ΕΕΔΥ προκάλεσαν μέλη του Ρουβίκωνα, που πέταξαν και μπογιές στην είσοδο των γραφείων και έσπασαν τις τζαμαρίες με λοστούς και πέτρες.

Τα γραφεία της εταιρείας στεγάζονται στους Αμπελόκηπους.

Όπως αναφέρει το ant1news.gr, η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων Α.Ε. (ΕΔΕΥ Α.Ε.) ιδρύθηκε το 2011 και εδρεύει στην Αθήνα. Η ΕΔΕΥ Α.Ε. έχει ως μοναδικό μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο (100%) και διαχειρίζεται τα δικαιώματα του Ελληνικού Δημοσίου σχετικά με την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων ανά την Ελληνική Επικράτεια. Έχει την νομική μορφή Ανώνυμης Εταιρείας και λειτουργεί με βάση τα εταιρικά πρότυπα του ιδιωτικού τομέα.

"Εμείς ως αναρχικοί και ως άνθρωποι δεν μπορούμε να φανταστούμε την ζωή μας ξεκομμένη από τον τόπο και την φύση. Η εισβολή στους τόπους μας μεγαλοεταιριών που θα σκάβουν στα βοσκοτόπια μας, θα ανατινάζουν τα βουνά μας, θα αποψιλώνουν δάση και θα βρωμίζουν τις θάλασσες και τα ποτάμια μας με αντάλλαγμα κάποιες κακοπληρωμένες θέσεις εργασίας, δεν μπορεί παρά να μας βρίσκουν αντίθετους και εχθρικούς. Εκτός και αν νομίζει κανείς ότι η Τotal και η ΕxxonMobil θα προσλάβουν μηχανικούς και τεχνικούς εξορύξεων από τα χωριά της Ηπείρου, της Κρήτης η των νησιών του Ιονίου", αναφέρουν σε μήνυμα τους τα μέλη της ομάδας των αναρχικών.

Πηγή: capital.gr