Επίθεση Ρουβίκωνα στο τουρκικό προξενείο της Αθήνας με μπογιές
04/04/2018 20:54
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επίθεση Ρουβίκωνα στο τουρκικό προξενείο της Αθήνας με μπογιές

Επίθεση με μπογιές στο τουρκικό προξενείο στην Αθήνα πραγματοποίησε ο Ρουβίκωνας, στοχοποιώντας για δεύτερη φορά το κτήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια ομάδα περίπου 15 ατόμων έφτασε έξω από το τουρκικό προξενείο. Οι άγνωστοι πέταξαν μπογιές στην πρόσοψη του κτηρίου, φώναξαν συνθήματα και στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.Τη συγκεκριμένη στιγμή έξω από το προξενείο βρίσκονταν δέκα αστυνομικοί, που ωστόσο δεν κατάφεραν να συλλάβουν επ’ αυτοφώρω τους δράστες.

Μάλιστα, οι αναρχικοί επέλεξαν τα Μέσα Μαζικής Συγκοινωνίας για την επίθεση, καθώς πήγαν και έφυγαν με.. αστικό λεωφορείο! Οι αστυνομικοί σταμάτησαν λεωφορείο στο οποίο φαίνεται ότι επέβαιναν οι αναρχικοί έξω από κεντρικό ξενοδοχείο και έκαναν τέσσερις προσαγωγές.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 6.50 το απόγευμα, ενώ δράστες φαίνεται πως ήταν 10 με 15 μέλη του Ρουβίκωνα. Αφού πέταξαν κόκκινες μπογιές και τρικάκια, οι αναρχικοί διέφυγαν από το σημείο χωρίς να έχει γίνει γνωστή κάποια προσαγωγή.

Είχαν προγηθεί επιθέσεις του Ρουβίκωνα και σε άλλες διπλωματικές αποστολές, όπως στην πρεσβεία της Ισπανίας και την πρεσβεία του Ισραήλ, ενώ προ πέντε ημερών οι αντιεξουσιαστές πέταξαν και τρικάκια στην κατοικία της πρέσβειρας του Ισραήλ.

H «επίθεση» έγινε γνωστή μέσω ιστοσελίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου, με τα μέλη του Ρουβίκωνα συσχετίζουν την επίθεση με την εισβολή της Τουρκίας στην Αφρίν.

«Το Αφρίν έπεσε αλλά ο αγώνας συνεχίζεται» αναφέρεται το κείμενο.

Για την επίθεση στο τουρκικό προξενείο εξέδωσε ανακοίνωση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το οποίο αναφέρει πως «η ρίψη χρωμάτων, σήμερα το απόγευμα στο Τουρκικό Προξενείο, στο Ψυχικό, αποτελεί μία ενέργεια απαράδεκτη. Η Ελληνική Αστυνομία διεξάγει έρευνες, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

eleftherostypos.gr