Επίθεση "Ρουβίκωνα" στην ιταλική πρεσβεία με μπογιές
03/02/2019 20:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επίθεση "Ρουβίκωνα" στην ιταλική πρεσβεία με μπογιές

Επίθεση με μπογιές στο κτίριο της ιταλικής πρεσβείας στο Κολωνάκι πραγματοποίησε ομάδα νεαρών, μέλη του "Ρουβίκωνα", το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα μέλη της αναρχικής ομάδας έριξαν μπογιές στο προαύλιο και φέιγ βολάν και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Η αστυνομία μετά την επίθεση έχει προχωρήσει σε 14 προσαγωγές. Οι προσαχθέντες είναι 6 Έλληνες, 4 Κύπριοι και 4 αλλοδαποί, οι οποίοι εξετάζονται στην κρατική ασφάλεια για να διαπιστωθεί αν έχουν σχέση με την ενέργεια.

Το ηγετικό μέλος της ομάδας έγραψε στο Facebook:


Επίθεση με μπογιές στην πρεσβεία της Ιταλίας στο κολωνάκι απο τον Ρουβίκωνα.Σύντροφοι κατάφεραν και εισέβαλαν και στο εσωτερικό της πρεσβείας πηδώντας τα κάγκελα.Αλληλεγγύη στους ιταλούς συντρόφους που διώκονται απο το Ιταλικό κράτος για την παρουσία τους στην Ροζάβα.

ΥΠΕΞ: Καταδίκασε την επίθεση στην Πρεσβεία της Ιταλίας

Την επίθεση στην Πρεσβεία της Ιταλίας καταδίκασε το Υπουργείο Εξωτερικών.

Το Υπουργείο Εξωτερικών, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, έκανε λόγο για απαράδεκτες ενέργειες ενώ όπως τόνισε οι αρχές προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες διερεύνησης του περιστατικού ώστε οι υπαίτιοι να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στο κτήριο της Πρεσβείας της Ιταλίας, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών.

Ανάλογες απαράδεκτες ενέργειες δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις άριστες σχέσεις συνεργασίας ούτε τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας.

Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες διερεύνησης του περιστατικού, προκειμένου οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Πηγή:capital.gr