Επίθεση Ρουβίκωνα με λοστούς στα γραφεία της Athens Voice
04/07/2019 20:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επίθεση Ρουβίκωνα με λοστούς στα γραφεία της Athens Voice

Πέντε προσαγωγές πραγματοποίησε η αστυνομία για την καταδρομική επίθεση στην εφημερίδα Athens Voice.

Όπως σημειώνει ο ιστότοπος athensvoice.gr, περίπου 10 άτομα, μέλη του Ρουβίκωνα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισέβαλαν στα γραφεία της εφημερίδας.

Κατέστρεψαν γραφεία με λοστούς, πέταξαν μαύρες μπογιές και εξαπέλυσαν απειλές στους εργαζόμενους της εφημερίδας.

Λίγο αργότερα, η αναρχική ομάδα ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης, με κείμενό της σε γνωστό ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου.

ΝΔ: "Η επίθεση στην Athens Voice είναι επίθεση στη Δημοκρατία”

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Η επίθεση στην Athens Voice είναι επίθεση στη Δημοκρατία. Μόνο που, αυτό που δεν έχουν καταλάβει οι πάσης φύσεως Ρουβίκωνες, είναι ότι οι πολίτες δεν τρομοκρατούνται, ούτε εκφοβίζονται. Και θα το αποδείξουν την Κυριακή, δίνοντας ισχυρή εντολή σε μια κυβέρνηση που θα δείξει μηδενική ανοχή στις πράξεις τους, βάζοντας οριστικό τέλος στην πρωτοφανή ανομία που ανέχτηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ".

H δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου σχετικά με την επίθεση

"Η επίθεση οργανωμένης βίας στα γραφεία της Athens Voice, τρεις ημέρες πριν τις εκλογές, λειτουργεί, πρώτον ως ισχυρή υπόμνηση της σημασίας που έχει η ελευθερία του λόγου ακόμη και όταν η άσκησή της σε κάποια περίπτωση προκαλεί έντονες αντιδράσεις. Όσο αναζητούμε τη μέγιστη δυνατή ποιότητα στο δημόσιο λόγο κάποιοι άλλοι οργανώνουν και προβάλλουν ως προοδευτική την βίαιη παρεμπόδιση του. Λειτουργεί, δεύτερον, ως κίνητρο αναζήτησης της αλυσίδας γεγονότων που οδήγησαν στον τραγικό και τόσο άδικο θάνατο της Γκαϊνέ Κασαρτζιάν στο νοσοκομείο Νίκαιας. Τόσες ημέρες κάποιοι κοιτούν το δάκτυλο και όχι το φεγγάρι. Τα άλλα, σε σχέση με το επίπεδο ασφαλείας και τη διάχυση της βίας έχουν ειπωθεί δυστυχώς πολλές φορές.

Η καταδίκη της σημερινής και κάθε άλλης πράξης βίας και η συμπαράσταση στην AV και τους εργαζόμενους της είναι απόλυτη. Δεν αρκεί όμως. Ευτυχώς την Κυριακή οι πολίτες έχουν τρόπους να αντιδράσουν και να καταδικάσουν όσους υποθάλπουν ή ανέχονται τα φαινόμενα αυτά".


ΣΥΡΙΖΑ: Τέτοιου είδους επιθέσεις δεν έχουν καμιά θέση στη Δημοκρατία μας

Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία της Athens Voice. Τέτοιου είδους επιθέσεις δεν έχουν καμιά θέση στη Δημοκρατία μας, ούτε φυσικά μπορούν να δικαιολογηθούν από οποιαδήποτε χυδαιότητα, αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Γ. Μπρούλιας: "Η βία δεν έχει καμιά θέση στη δημοκρατία και την πόλη"

Τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους και τη διεύθυνση της Athens Voice εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας, ο οποίος επισκέφθηκε τα γραφεία της εφημερίδας, λίγο μετά την επίθεση που δέχθηκε.

Μετά την επίσκεψη ο κ. Μπρούλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Η επίθεση σε ένα Μέσο Ενημέρωσης συνιστά επίθεση κατά της ελεύθερης έκφρασης και της πολυφωνίας. Καταδικάζουμε την επίθεση στην Athens Voice. Ο Τύπος δεν τρομοκρατείται, η βία δεν έχει καμιά θέση στη δημοκρατία και την πόλη και αυτό θα το υπερασπιστούμε, μέχρι τέλους".

Πηγή:capital.gr