Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
13/06/2020 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επίθεση με βιτριόλι: Συγκλονιστική μαρτυρία για ενέδρα και στο σπίτι της Ιωάννας πριν την καραντίνα

Η φωνή της γυναίκας με το βιτριόλι απομαγνητοφωνήθηκε και καταγράφηκε στην ογκoδέστατη δικογραφία. Δύο κλήσεις που έκανε με την τηλεκάρτα, και μία ακόμη στον κηπουρό από το Μπαγκλαντές, αποκάλυψαν την ταυτότητά της.

1η κλήση

Στις 22:51, στις 18 Μαΐου 2020 καλεί την εταιρεία ραδιοταξί. Η κλήση διαρκεί 157 δευτερόλεπτα. Πρόκειται για την πρόβα ή αναβολή της επίθεσης στις 19 Μαΐου, καθώς το θύμα της επίθεσης πήγε νωρίτερα στην εργασία της και η δράστιδα δεν την πρόλαβε...

Εταιρεία: Καλησπέρα MY WAY παρακαλώ

Δράστιδα: Καλησπέρα σας

Εταιρεία: Γειά σας δώστε μου ένα τηλεφωνάκι

Δράστιδα: Δεν σας άκουσα συγνώμη

Εταιρεία: Ένα τηλέφωνο κυρία

Δράστιδα: Δεν έχω τηλέφωνο έχω βλάβη και θέλω ταξί για αύριο το πρωί στην Θησέως, υπάρχει αυτή η δυνατότητα να το προπληρώσω το πρωί στις 09:30;

Εταιρεία: Θέλω ένα τηλέφωνο μωρέ κυρία μην χρειαστώ κάτι, μισό λεπτάκι μην κλείσετε… Για το ταξάκι το πρωί

Δράστιδα: Ναι παρακαλώ

Εταιρεία: Καλησπέρα για τώρα είναι το ταξί ή για το πρωί;

Δράστιδα: Αύριο το πρωί 09:25

Εταιρεία: Για ραντεβού θέλετε δηλαδή

Δράστιδα: Ναι, ναι

Εταιρεία: Ωραία

Δράστιδα: Θέλω να με περιμένει μισή ώρα θα προπληρώσω επί τόπου

Εταιρεία: Μισό λεπτό κυρία… Γράψτε ένα τηλέφωνο να επικοινωνήσετε με τον οδηγό

Δράστιδα: Α ωραία για πείτε μου

Εταιρεία: 6983……..

Δράστιδα: Μισό λεπτό, μισό λεπτό να βγάλω ένα χαρτί

Εταιρεία: Ευχαριστώ πολύ

Δράστιδα: Να είστε καλά ευχαριστώ πολύ γειά σας

2η κλήση

Στις 09:13, στις 19 Μαΐου 2020 ακολουθεί η δεύτερη κλήση, διάρκεια 179 δευτερολέπτων.

Δράστιδα: Θα ήθελα παρακαλώ πολύ ένα ταξί

Εταιρεία: Ναι

Δράστιδα: Για τώρα για τις 09:30 το πολύ για Ελευθερίου Βενιζέλου 231

Εταιρεία: Έχετε την καλοσύνη να μου πείτε πρώτα ένα τηλέφωνο

Δράστιδα: Ε δεν έχω κινητό είμαι με βλάβη και έχω μόνο το αμερικανικό νούμερο

Εταιρεία: Πες το μου δεν πειράζει

Δράστιδα: Μισό λεπτάκι, μισό γιατί δεν το θυμάμαι, βέβαια όχι δεν θα σας το δώσω γιατί δεν πιάνει ε λόγω του ότι δεν το έχω ενεργοποιήσει για Ελλάδα ε… είναι εφικτό να είναι εκεί πέρα ένα ταξί να με περιμένει να το προπληρώσω;

Εταιρεία: Ε… που θα πάτε βοηθήστε με λίγο

Δράστιδα: Για ΜΕΤΣ

Εταιρεία: Ένα λεπτάκι παρακαλώ σε ποια διεύθυνση επιθυμείτα

Δράστιδα: Στο νεκροταφείο

Εταιρεία: Σε ποιο νεκροταφείο;

Δράστιδα: Α που θέλω να πάω ε… 231

Εταιρεία: Σε ποια διεύθυνση θα είστε

Δράστιδα: Α συγνώμη δεν κατάλαβα, Ελευθερίου Βενιζέλου 231

Εταιρεία: Ποια περιοχή;

Δράστιδα: Είναι Καλλιθέα, είναι στο ρεύμα προς Αθήνα όχι στο ρεύμα προς Φάληρο

Εταιρεία: Ωραία και θα πάτε που;

Δράστιδα: Ε… ΜΕΤΣ στον Άγιο Ιωάννη

Εταιρεία; Και το θέλετε στις 09:30;

Δράστιδα: 09:30 θα το προπληρώσω γιατί θέλω να με περιμένει 20 λεπτά περίπου με μισή ώρα όσο γράψει

Εταιρεία: Και να σας γυρίσει;

Δράστιδα: Όχι, όχι έχω δύο συνεντεύξεις πρέπει να περιμένει ένα ταξί για να πάω καπάκι στην άλλη

Εταιρεία: … να σας πως ποιο αυτοκίνητο θα είναι

Δράστιδα: Ωραία για να μην ψάχνω

Εταιρεία: 8, είναι μια κοπέλα οδηγός

Δράστιδα: Τέλεια, τέλεια

Έψαχνε βιτριόλι σε ανθοπωλείο;

Στις 18 Μαΐου 2020 γυναίκα μάρτυρας καταθέτει ότι από τις 14:15 έως και τις 15:00 βρισκόταν σε ανθοπωλείο-φυτώριο στην Καλλιθέα προκειμένου να αγοράσει διάφορα φυτά.

"Κατά τη διάρκεια που βρισκόμουν έξω από το κατάστημα και περίμενα να εξυπηρετηθώ ήρθε μια άγνωστη γυναίκα από πίσω μου και ζήτησε από τον υπάλληλο του καταστήματος να της δώσει βιτριόλι. Τότε γύρισα να την κοιτάξω, καθώς μου έκανε εντύπωση αυτό που ζήτησε και αντίκρισα μια γυναίκα, με ύψος από 1,56 και ηλικίας μεταξύ 30 και 40, αδύνατη, με ανοιχτό χρώμα μαλλιών και ντυμένη με καθημερινά ρούχα και φορούσε παντελόνι. Άλλα χαρακτηριστικά δεν έχω καταφέρει να συγκρατήσω και δεν γνωρίζω αν πραγματοποίησε τελικά την αγορά" καταθέτει η μάρτυρας.

Ενέδρα και στο σπίτι της Ιωάννας;

Ένας ένοικος του Μοσχάτου κοντά στο σπίτι της Ιωάννας κατέθεσε στους αστυνομικούς ένα περιστατικό που είχε καταγραφεί στις 22 Ιανουαρίου 2020 κάτω από το σπίτι της 34χρονης.

Ο μάρτυρας καταθέτει: "στις 22:00 εκείνο το βράδυ μπήκε ο γιος μου τρομαγμένος στο σπίτι επιστρέφοντας από το φροντιστήριο ξένων γλωσσών και μου είπε τρομαγμένος ότι, μπροστά από την πολυκατοικία, κρυβόταν ένα άτομο, το οποίο φορούσε μαύρα ρούχα και μαύρο σκούφο και το πρόσωπό του ήταν καλυμμένο με κασκόλ. Επίσης μου είπε ότι το ίδιο άτομο, βρισκόταν στο ίδιο σημείο και στις 19:45 της ίδια μέρας όταν έφευγε για το φροντιστήριο. Αμέσως βγήκα στο μπαλκόνι και είδα αυτό το άτομο να έχει περάσει μέσα από την πρασιά της εισόδου της πολυκατοικίας, κρατώντας αναμμένο φακό στο χέρι και το ρώτησα αυστηρά ‘Ψάχνεται κάτι;’. Τότε έφυγε με ταχύ βήμα προς την οδό Χρ. Σμύρνης. Μετά από δύο ημέρες, την 24/1/2020, πάλι ήρθε ο γιος μου και μου είπε ότι ήταν κάτω το ίδιο άτομο. Μέχρι να βγω στο μπαλκόνι είχε εξαφανιστεί. Στις 27/1/2020, περί την 20:30, ενώ βρισκόμουν εκτός της οικίας μου, με κάλεσε ο σύζυγός μου και μου είπε ότι είδε από το μπαλκόνι μας, το ίδιο άτομο να περπατά επί της οδού Πλάτωνος, από την οδό Θερμοπυλών μέχρι την οδό Κοραή κρατώντας στο χέρι μια πλαστική σακούλα στο χέρι, η οποία της έμοιαζε σαν νοσοκομειακός ορός. Επίσης μου είπε ότι από τη σωματοδομή, κατάλαβε ότι πρόκειται για γυναίκα. Να επισημάνω ότι ανάμεσα σε αυτή τη διαδρομή βρίσκεται η πολυκατοικία που διαμένει η παθούσα. Μετά από μερικές ημέρες, νομίζω ήταν αρχές Φεβρουαρίου, περί ώρα 21:00, ενώ εισερχόμουν στην πολυκατοικία, συνάντησα στον διάδρομου του δεύτερου ορόφου, τη σύζυγό μου και την γειτόνισσα, οι οποίες ήταν αναστατωμένες και μου είπαν ότι, πριν λίγη ώρα είχαν δει από τα μπαλκόνια την ίδια γυναίκα να βρίσκεται στον δρόμο μπροστά από την πολυκατοικία και έπειτα από κάποια λεπτά αποχώρησε. Μετά από περίπου 45 λεπτά βγήκα στο μπαλκόνι και είδα ξανά την ίδια γυναίκα από κάτω. Βγήκα από το διαμέρισμα και μαζί με την γειτόνισσα κατεβήκαμε μαζί κάτω. Στη συμβολή των οδών Πλάτωνος και Θερμοπυλών είδαμε τη γυναίκα αυτή και κινηθήκαμε προς το μέρος της. Έκανε την αδιάφορη αλλά της φώναξα ‘Να σας ρωτήσω κάτι’. Μόλις άκουσε την φωνή μου πέρασε στην απέναντι πλευρά, συνεχίσαμε να την ακολουθούμε και ταυτόχρονα της φώναζα ‘Πες μου τι κάνεις κάτι από το σπίτι μου κάθε μέρα. Θέλεις κάτι;’ Αυτή γύρισε και από απόσταση μου είπε ‘Δεν θα σας δώσω αναφορά’. Άρχισα να της φωνάζω και να της λέω να μην τολμήσει να ξαναέρθει κάτω από το σπίτι και τότε αυτή μου είπε αυστηρά ‘Θα πηγαίνω όπου θέλω. Δημόσιος είναι ο χώρος’. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που την είδαμε. Έπειτα ξεκίνησαν τα μέτρα του κορωνοϊου και δεν κυκλοφορούσε κανείς".

Ο αστυνομικός που την συνέλαβε

"Σήμερα και περί ώρα 07:00 και ενώ βρισκόμουν σε διατεταγμένη υπηρεσία με έτερους συναδέλφους μου, θέσαμε σε διακριτική επιτήρηση την οικία της Ε……. Κ……… που βρίσκεται στην περιοχή του Ζωγράφου, Αβύδου ….. . Περί ώρα 08:10 η ανωτέρω εξήλθε της οικίας της και κινήθηκε επί της οδού Αβύδου. Της γνωστοποιήσαμε την ιδιότητά μας και της ζητήσαμε να παραδώσει το δελτίο αστυνομικής της ταυτότητας καθώς επίσης να μας ακολουθήσει. Ωστόσο, εκείνη αρνήθηκε την διενέργεια του ελέγχου, μας αγνόησε και συνέχισε να κινείται επί της οδού Αβύδου. Εν τέλει στη διασταύρωση των οδών Αβύδου και Αγίου Γερασίμου ακινητοποιήσαμε την ανωτέρω και από τον αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε και συγκεκριμένα εντός της μαύρης τσάντα χειρός που έφερε στο αριστερό της χέρι βρέθηκαν τα κάτωθι: Μια χειρουργική μάσκα μιας χρήσης χρώματος μπλε, μια περούκα χρώματος καστανόξανθου, μια τηλεκάρτα, δύο κινητά τηλέφωνα, έξι έγγραφα με ιδιόχειρες σημειώσεις, ένα πακέτο σύνδεσης, μια κάρτα διαδρομών".

Πηγή: thetoc.gr, capital.gr