Επιστρέφει ο Κων.Γιαγτζόγλου στις φυλακές Κορυδαλλού
02/03/2018 19:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιστρέφει ο Κων.Γιαγτζόγλου στις φυλακές Κορυδαλλού

Στις φυλακές Κορυδαλλού θα μεταχθεί ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών. Το υπουργείο Δικαιοσύνης εντάσσει την απόφαση αυτή στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης των φυλακών Κορυδαλλού ως φυλακή υποδίκων.


Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αποφασίστηκε να φύγουν από τις φυλακές Κορυδαλλού 52 κατάδικοι που εκτίουν ήδη τις ποινές τους, και θα μεταχθούν στο σωφρονιστικό κατάστημα 27 υπόδικοι.

Οι σχετικές μεταγωγές, ανάμεσά τους και αυτή του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, αναμένεται να πραγματοποιηθούν έως τις 10 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση του αιτήματος μεταγωγής του εν λόγω κρατούμενου, ο οποίος κατηγορείται για την αποστολή τρομο-δεμάτων σε αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και ο Λουκάς Παπαδήμος είχε πυροδοτήσει τις τελευταίες ημέρες μπαράζ επιθέσεων από ομάδες αντιεξουσιαστών στην Αθήνα και άλλες πόλεις.

Η ανακοίνωση του υπουργείου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Δικαιοσύνης: «Στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού προωθείται η πλήρης μετατροπή του σε κατάστημα υποδίκων. Γι’ αυτό το λόγο, αποφασίστηκε σήμερα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η μεταγωγή των πρώτων 52 καταδίκων από το Κ.Κ. Κορυδαλλού σε άλλα Καταστήματα και, παράλληλα, η μεταγωγή σ’ αυτό 27 υποδίκων. Η εκτέλεση αυτών των μεταγωγών θα γίνει κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου.»

in.gr