Επανεκκίνηση Προανακριτικής για την Novartis: Την Πέμπτη νέα συνεδρίαση με την κατάθεση της Ξένης Δημητρίου
27/04/2020 12:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επανεκκίνηση Προανακριτικής για την Novartis: Την Πέμπτη νέα συνεδρίαση με την κατάθεση της Ξένης Δημητρίου

Η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου έχει κληθεί ως πρώτη μάρτυρας στην επανεκκίνηση των εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπή για την υπόθεση Novartis με ελεγχόμενο πρόσωπο τον Δημ. Παπαγγελόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει σταλεί κλήση στην πρώην εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την Πέμπτη 30 Απριλίου.

Η κατάθεση είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς την κατονομάζει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Αγγελής ως το πρόσωπο που εξ αρχής γνώριζε τις "εξωθεσμικές" παρεμβάσεις του αποκαλούμενου Ρασπούτιν ενώ , όπως ανέφερε τον είχε κατονομάσει κιόλας.

Εργασίες

Οι εργασίες της Επιτροπής διακόπηκαν στις 16 Μαρτίου λόγω κορονοϊού . Ήδη ο Πρόεδρος της Επιτροπής, έχει αποστείλει πρόσκληση για τη διεξαγωγή συνεδρίασης την επόμενη Πέμπτη, 30 Απριλίου προκειμένου να συνεχίσουν και να περατώσουν το έργο της. Η εν λόγω Επιτροπή θα συνεδριάζει σε πλήρη σύνθεση και όλες οι συνεδριάσεις της, θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα της Γερουσίας. Υπάρχει δε η σκέψη σε ομάδες κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης με πολλούς βουλευτές (π.χ ΝΔ) να γίνεται η παρουσία των βουλευτών να είναι κυκλική. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως αντέδρασε έντονα και με ανακοίνωσή του αναφέροντας πως "προκαλεί εντύπωση η σπουδή της πλειοψηφίας να είναι η Προανακριτική η μόνη Επιτροπή η οποία θα συνεδριάσει άμεσα και με πλήρη σύνθεση. Η μεθόδευση αυτή δείχνει ότι η μικροπολιτική υπερισχύει της πολιτικής στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Τους είχαμε προειδοποιήσει από την αρχή ότι η υπόθεση αυτή θα μετατραπεί σε ένα μεγαλοπρεπές Βατερλό για τη ΝΔ. Αυτό και θα συμβεί".

Η διεύρυνση κατηγορητηρίου;

Παράλληλα ενώ ήδη ο κ. Μπουγάς έχει διαβιβάζει επισήμως στον πρόεδρο της Βουλής αίτημα για εκκίνηση διαδικασιών διεύρυνσης, μέσω απόφασης της Ολομέλειας, του κατηγορητηρίου για τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο, αυτή πλέον όπως φαίνεται μετατίθεται χρονικά για αργότερα, καθώς είναι δύσκολη η συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Μάλιστα το αίτημα για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου συνοδεύτηκε από τέσσερις φακέλους με υλικό που εκτιμάται ότι περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, καταθέσεις εισαγγελικών λειτουργών αλλά και του επιχειρηματία Σ. Μιωνή στην επιτροπή.

Η κατάθεση Δημητρίου

Υπενθυμίζεται πως η εξέταση της πρώην ανώτατης εισαγγελικού λειτουργού της χώρας, στις αρχές Μαρτίου κρίθηκε αναγκαία μετά την τελευταία κατάθεση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, (σ.σ. πρώην επόπτη της εισαγγελίας διαφθοράς) ο οποίος κατήγγειλε ότι η Ξένη Δημητρίου γνώριζε τόσο την ταυτότητα του αποκαλούμενου "Ρασπούτιν", όσο και το οργανωμένο σχέδιο που φέρεται να υπήρχε για την προφυλάκιση τριών πολιτικών.

"Ουδέποτε μου ανέφερε ο κύριος Αγγελής, περί σκευωρίας Τουλουπάκη – Ρασπούτιν, αναφορικά με την έρευνα της υπόθεσης Novartis και φυσικά ουδέποτε μίλησα εγώ προς αυτόν για φυσικό πρόσωπο, το οποίο υποκρύπτεται πίσω από την ονομασία "Ρασπούτιν"… φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να υποστήριξε η Ξένη Δημητρίου.

Η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην κατάθεση της για την επίμαχη αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή, υποστήριξε πως όταν την διάβασε … ένιωσε να χάνει τις αισθήσεις της και της παρουσιάστηκε αφόρητος ίλιγγος ο οποίος παρά την επίσκεψη της σε γιατρό συνέχιζε να την ενοχλεί και αρκετές μέρες μετά. "Μόλις με είδε έτσι, (είπε αναφερόμενη στην αντίδραση του Γιάννη Αγγελή) μου πήρε την αναφορά από τα χέρια και μου είπε να ηρεμήσω και θα την ξανακοιτάξει. Φυσικά του είπα, τι είναι αυτά που γράφεις, έχεις αποδείξεις; Πήρε την αναφορά και βγήκε απ’ το γραφείο μου. Εγώ εξακολούθησα να έχω απίστευτο ίλιγγο, με αποτέλεσμα να φύγω για λίγο και να ζητήσω την συμβουλή ωτορινολαρυγγολόγου".

Αντίδραση από πλευράς Παπαγγελόπουλου

Έντονη ήταν η αντίδραση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης στην επαναλειτουργία της Επιτροπής, με τον κ. Παπαγγελόπουλο να θέτει θέμα υγειονομικής ασφάλειας για τα μέλη της Προανακριτικής και τους μάρτυρες, λόγω κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, ο Δ. Παπαγγελόπουλος αναφέρει: "Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παρανοϊκούς, συκοφάντες και σκευωρούς πολιτικούς διώκτες μου.

Προκάλεσαν εσπευσμένα την επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία σύγκληση της προκαταρκτικής επιτροπής που ερευνά τις στημένες και ανύπαρκτες κατηγορίες σε βάρος μου.

Μου δίνουν λοιπόν την ευκαιρία πολύ πιο σύντομα απ’ ότι υπολόγιζα να αποκαλύψω την αλήθεια, το ποιόν, τις ενέργειες και τα κίνητρα των επικίνδυνων για τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη αντιπάλων μου.

Επισημαίνω όμως: α) Τα περιοριστικά μέτρα, με καθολική σχεδόν απαγόρευση της κυκλοφορίας, ισχύουν μέχρι την 4η Μαΐου και η επιτροπή, παρ’ όλα αυτά, θα συνεδριάσει… 4 ημέρες πριν !!!

β) Ο πρωθυπουργός, όχι μόνο δεν έχει εξαγγείλει την μερική άρση των περιοριστικών μέτρων, αλλά δεν έχει καν αποφασίσει ποια μέτρα και πότε θα αρθούν και κάποιοι επέβαλλαν τη σύγκληση της επιτροπής.

Η παρανοϊκή μανία τους εναντίον μου, ιδίως μετά την ολοκληρωτική κατάρρευση όλων των βρώμικων μεθοδεύσεων σε βάρος μου, τους οδηγεί να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των μελών της επιτροπής, των υπαλλήλων της Βουλής, που συμμετέχουν στις εργασίες της, και των μαρτύρων.

Τον εαυτό μου δεν τον συνυπολογίζω γιατί είναι πιθανόν κάποιοι να εύχονται τη φυσική μου εξόντωση έστω και από τον κορονοϊό, μετά την αποτυχία τους να με εξοντώσουν ηθικά.

Υπενθυμίζω επίσης ότι η συνεδρίαση της επιτροπής πριν λήξουν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί για να αποτραπεί η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας αποτελεί εγκληματική πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται από το άρθρο 285 παρ. 1 Π.Κ..

Εάν δε, ο μοι γένοιτο, μεταδοθεί ο κορονοϊός σε άτομο που έχει σχέση με την επιτροπή προβλέπεται κάθειρξη έως 10 έτη.

Στην περίπτωση δε που υπάρξει θάνατος η ποινή αυξάνεται και με προϋποθέσεις επιβάλλεται ισόβια κάθειρξη.

Αναρωτιέμαι ο Πρωθυπουργός γνωρίζει την επικίνδυνη αυτή ενέργεια; Ο κ. Τσιόδρας έχει ερωτηθεί;

Εγκρίνει ο κ. Τσιόδρας τη συνάθροιση 35 περίπου ατόμων για πολλές ώρες σε περιορισμένο χώρο;

Οι Έλληνες απαγορεύεται να βγουν από τα σπίτια τους, οι εκκλησιές παραμένουν κλειστές, αλλά η επιτροπή θα συνεδριάσει για να εκδικηθεί τον Παπαγγελόπουλο, να ευχαριστηθούν οι διεφθαρμένοι και φαύλοι διώκτες μου και να εξυπηρετηθούν ευτελείς μικροπολιτικές σκοπιμότητες".

Πηγή:capital.gr