Ένταση, συνθήματα και κρεμάλες στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για τη Μακεδονία
24/06/2018 23:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ένταση, συνθήματα και κρεμάλες στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για τη Μακεδονία

Σε ηλεκτρισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων για την ονομασία της γειτονικής χώρας. Αργά το βράδυ, μικροένταση επικράτησε έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην οδό Εγνατία.


Ομάδα διαδηλωτών είχε έντονες αψιμαχίες με τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μερικοί από αυτούς πέταξαν και αντικείμενα προς αυτές. Οι ψυχραιμότεροι επενέβησαν με αποτέλεσμα να αποτραπούν σοβαρότερα επεισόδια και σύρραξη.

Ένταση ξέσπασε, ωστόσο, και μπροστά στα γραφεία των ΑΝΕΛ, όταν μερίδα διαδηλωτών κινήθηκε εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ, που απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων.

1529868538497788Λίγο αργότερα, η εστία μεταφέρθηκε έξω από το ΑΤ Λευκού Πύργου, όπου διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα και προκάλεσαν φθορές στην πινακίδα του τμήματος. Παράλληλα, ομάδα κουκουλοφόρων περιφερόταν σε καφετέριες, εξαπουλύοντας φραστικές επιθέσεις σε θαμώνες, ενώ πέταξαν και μπουκάλια.

Περίπου 3.000 διαδηλωτές κρατώνας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και κατά των πολιτικών, αλλά και του δημάρχου της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη, συγκεντρώθηκαν το απόγευμα μπροστά από τον Λευκό Πύργο.

Μάλιστα ένας από τους συγκεντρωθέντες έφτασε στο σημείο κρατώντας στα χέρια κρεμάλες, ενώ πραγματοποίησαν πορείες και στα προξενεία ΗΠΑ και Σκοπίων.

IMG_0343
IMG_0345
IMG_0346

IMG_0347

protothema.gr