Ένταση και επεισόδια στις φυλακές Κορυδαλλού
24/02/2018 16:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ένταση και επεισόδια στις φυλακές Κορυδαλλού

Αναταραχή επικράτησε στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς οι κρατούμενοι στις πτέρυγες Α και Δ, μεταξύ των οποίων και μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, κατέλαβαν κοινόχρηστους χώρους των φυλακών.

Η διαμαρτυρία σχετιζόταν με την απόφαση για μεταγωγή και επιστροφή στις φυλακές που κρατείται (εκτός Κορυδαλλού) του 29χρονου Κωνστατίνου Γιατζόγλου ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο για την αποστολή τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Όπως έγινε γνωστό, ο 29χρονος είχε μεταχθεί από τις φυλακές Λάρισας, στις φυλακές Κορυδαλλού στο πλαίσιο διεξαγωγής δίκης που θα πραγματοποιούνταν την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα για παλαιότερη υπόθεση, η οποία αφορούσε μεταφορά εκρηκτικών σε σακίδια στο κέντρο της Αθήνας.

Ωστόσο, η δίκη αναβλήθηκε και ο Γιατζόγλου προχώρησε σε απεργία πείνας με αίτημα την παραμονή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες οι κρατούμενοι είχαν πάρει και κλειδιά τα οποία ανοίγουν μία εκ των θυρών της φυλακής. Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης επισημαίνουν πως όλα τα κλειδιά των θυρών της φυλακής είναι στα χέρια των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Όπως έγινε γνωστό σε ιστοσελίδα τουαντιεξουσιαστικούχώρου, αφού στις φυλακές μετέβη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης Π.Δουλάμης, ο οποίος και διαπραγματεύτηκε με επιτροπή κρατουμένων, οι κρατούμενοι ανακοίνωσαν μέσω του διαδικτύου ότι σταματούν τις κινητοποιήσεις τους καθώς, όπως γράφουν, πήραν διαβεβαιώσεις ότι αφενός δεν θα τους ασκηθεί πειθαρχικό για την εξέγερση και ότι αφετέρου τη Δευτέρα θα συζητηθεί κατά προτεραιότητα η αίτησηΓιατζόγλουγια να επιστρέψει στονΚορδυαλλό. Κατά τις ίδιες πηγές ο29χρονοςξεκινά και απεργία δίψας ενόψει της συνεδρίασης αυτής.

"Κρατάμε ανοιχτό το προαύλιο"

Την απόφασή τους να κρατήσουν ανοιχτό τις μεσημεριανές ώρες το προαύλιο των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού ως διαμαρτυρία για τη μεταγωγή Γιαγτζόγλου ανακοίνωσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Πρόκειται για ανακοίνωση την οποία συνυπογράφει ο Κουφοντίνας, (ο οποίος κρατείται στις γυναικείες φυλακές) η οποία αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, και υπογράφεται ως "ανακοίνωση πολιτικών κρατουμένων υπογείου".

"Συμπαραστεκόμαστε στη διαμαρτυρία των κρατουμένων στις ανδρικές φυλακές. Ο αυταρχισμός του υπουργείου δικαιοσύνης δε θα περάσει!" αναφέρουν μεταξύ άλλων.

capital.gr