Ένας τραυματισμός και δύο προσαγωγές από συμπλοκές στο ΧΥΤΑ Λεκίμμης [εικόνες]
26/06/2018 19:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ένας τραυματισμός και δύο προσαγωγές από συμπλοκές στο ΧΥΤΑ Λεκίμμης [εικόνες]

Συμπλοκές μεταξύ των κατοίκων της περιοχής και των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων σημειώθηκαν νωρίτερα έξω από το ΧΥΤΑ Λευκίμμης στην Κέρκυρα.

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν κάτοικοι που συγκεντρώθηκαν έξω από τον ΧΥΤΑ για να αποτρέψουν την εναπόθεση δεματοποιημένων απορριμμάτων, εκσφενδόνισαν κεραμίδια εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ. Προσήχθησαν δύο κάτοικοι και τραυματίσθηκε ένας αστυνομικός.

Υπενθυμίζεται ότι στο νησί βρίσκονται από τα ξημερώματα 13 διμοιρίες των ΜΑΤ και ισχυρή δύναμη ΟΠΚΕ, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχει πολυπληθής αστυνομική δύναμη του νησιού.

Όπως έγινε γνωστό, την παραίτησή του από τη θέση του αντιδημάρχου νότιας Κέρκυρας υπέβαλε ο Αλέκος Ασπιώτης, ενώ παρέμβαση στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, έκανε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, για την παρουσία των ΜΑΤ στη Λευκίμμη και την «αστυνομοκρατία που επικρατεί στην περιοχή από τα ξημερώματα»

Ισχυρή αστυνομική δύναμη στον χυτα λευκίμμης υπό τον φόβο επεισοδίων [εικόνες>

Το πρόβλημα προέκυψε στις αρχές του μήνα, όταν άνοιξε ο δρόμος για τη χρήση του ΧΥΤΑ στα Μεσοράχια Λευκίμμης, προκειμένου να καταστεί νόμιμη η εναπόθεση προσωρινά των δεμάτων των σκουπιδιών, καθώς δημοσιεύτηκε στις τοπικές εφημερίδες η τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων που ζήτησε ο ΣΥΔΙΣΑ από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

eleftherostypos.gr