Ελλάδα δακρυρροούσα
15/07/2020 17:55
Του Σόλοικου
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ελλάδα δακρυρροούσα

Η Ελλάδα που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού στην ανθρωπότητα, παρέμεινε απαθής και νάνος στην εξελικτική πορεία της.

Χωρίς να μπορεί να αποκόψει τον ομφάλιο λώρο της από την ανατολή έμεινε η εσχατιά της Ευρώπης, δεν ακολούθησε τον βηματισμό της και είχε την ατυχή ιστορική συγκυρία να παλεύει μόνη της, περιστοιχιζόμενη από βαρβάρους.

Ο ζωτικός της χώρος περιορίσθηκε ιστορικά γιατί επικράτησε η διχόνοια και η μοχθηρία για τον συνάνθρωπο. Έτσι ήταν διαρκώς ηττημένη και έκλεινε ιστορικές πληγές ανεπούλωτες. Χωρίς ποτέ να μπορέσει να σηκώσει ανάστημα, αλλά εκλιπαρώντας βοήθεια από τους ισχυρούς.

Μην κατηγορείτε όμως την ιστορία, που είναι η απεικόνιση του παρελθόντος μας, αλλά αυτούς που την έγραψαν. Και την ιστορία την γράφουν πάντα οι νικητές και οι ισχυροί. Οι ηττημένοι την εξιστορούν παραχαραγμένη για να δικαιολογήσουν τα λάθη τους.

Οι Κουτόφραγκοι όταν διαπίστωσαν ότι η Ανατολή είναι η απεικόνιση της βαρβαρότητας και του σκοταδισμού, δημιούργησαν το νέο κόσμο, ανακάλυψαν και δημιούργησαν την Αμερική και τον πολιτισμό της. Ήταν βάρβαροι που εκπολιτίσθηκαν με καλύτερη επίγνωση της πραγματικότητας, πιο ανεπτυγμένο κοινωνικό υποσυνείδητο προσφοράς, λιγότερη χαιρεκακία για το συνάνθρωπο και θέληση να δημιουργήσουν αληθινές κοινωνίες και κανονικό πολιτισμό.

Ο πατριωτισμός των Ελλήνων είναι λέξη κενή. Οι μισοί Έλληνες είναι φυγόστρατοι. Ηττοπαθείς και διχασμένοι στην αποσταμένη ελπίδα μας περιμένουμε ένα θαύμα. Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονά μας. Αυτός είναι ο πολιτισμός μας.

Μην σας πληγώνει που η περίφημη Αγιά Σοφιά αυτό το ιστορικό χριστιανικό μνημείο τέλειας αρχιτεκτονικής θα γίνει τζαμί.

Μετρήστε μέσα σας όλοι τις πληγές που ανοίξαμε οι ίδιοι στην πατρίδα μας, που ποτέ δεν την αγαπήσαμε πραγματικά.

Και μετά ξανασκεφθείτε τα περασμένα μεγαλεία μας και ότι ο προαιώνιος εχθρός μας, η βαθύτερη αιτία της κακοδαιμονίας μας ως έθνους, ο Τούρκος, βρίσκεται πάντα ante portas προ των πυλών μας, ως διαρκής απειλή σε μια κοινωνικά ανομοιογενή και διχασμένη χώρα όπως κάποτε ο Αννίβας προ των πυλών της Ρώμης.