Ελένη Ράικου: Κατονόμασε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως "Ρασπούτιν"
24/09/2019 15:15
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ελένη Ράικου: Κατονόμασε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως "Ρασπούτιν"

Τον Δημ. Παπαγγελόπουλο, πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, φέρεται να υπέδειξε ως τον αποκαλούμενο "Ρασπούτιν" η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου, στη χθεσινή κατάθεσή της στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρο Σοφουλάκη που μαζί με τον συνάδελφό του Ευάγγελο Ζαχαρή διενεργούν την ποινική προκαταρκτική έρευνα για τις καταγγελόμενες παρεμβάσεις στην υπόθεση Novartis.

Η κα Ράικου, που μέσω κύκλων της ήταν ουσιαστικά η "νονά" του προσωνυμίου, καταγγέλλοντας πολλούς μήνες (7) μετά την παραίτησή της πως δέχτηκε παρεμβάσεις για διάφορες υποθέσεις. Οι αναφορές των κύκλων της κας Ράικου έγιναν τότε με αφορμή δημοσιεύματα, ότι εμβάστηκε ποσό 1000 ευρώ σε λογαριασμό του ιατρού συζύγου της από την Novartis, στο πλαίσιο ερευνητικής εργασίας που είχε εκπονήσει. Η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, θεώρησε τότε υπεύθυνη για τη διαρροή την διάδοχό της Ελένη Τουλουπάκη καθώς και το πρόσωπο που υπέδειξε (δια των κύκλων της) ως "Ρασπούτιν" στο χώρο της Δικαιοσύνης. Παρά τις πιέσεις η κα Ράικου δεν κατονόμασε τότε αυτό το πρόσωπο, κάτι που φέρεται να έκανε εχθές, ανοίγοντας πλέον τον ασκό του Αιόλου. Η κατάθεση βέβαια αυτή είναι κομβικής σημασίας καθώς δεν προέρχεται από πολιτικό πρόσωπο (εμπλεκόμενο ή μη στην υπόθεση) αλλά από δικαστικό λειτουργό. Έρχεται δε σε συνέχεια από τις καταθέσεις του αντεισαγγελέα Γιάννη Αγγελή, ο οποίος φωτογράφισε αλλά δεν κατονόμασε τον πρώην υπουργό.

Στη Βουλή

Η εξέλιξη αυτή οδηγεί στη Βουλή για αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου τις καταθέσεις της πρώην Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένης Ράικου αλλά και τα υπομνήματα και την κατάθεση του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Λάμπρος Σοφουλάκης διαβίβασε σήμερα μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης τις καταθέσεις, τα υπομνήματα και τα έγγραφα που προσκόμισαν χθες οι δύο μάρτυρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Ράικου φέρεται να κατονόμασε ευθέως τον πρώην αναπληρωτή υπουργό δικαιοσύνης ως το πρόσωπο εκείνο που επιχειρούσε να παρέμβει στο έργο της.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην εισαγγελέας κατά της διαφθοράς παραιτήθηκε από τη θέση της τον Μάρτιο του 2017 καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο της με αιχμή την υπόθεση της Novartis ενώ μέσω κύκλων της τον Οκτώβριο του 2018 έγινε για πρώτη φορά αναφορά στον Ρασπούτιν ο οποίος "εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος "νταβατζή"", υπέδειξε "πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις".

Πηγή:capital.gr