Εξάρχεια: Περιπολίες υπεράσπισης καταλήψεων ξεκίνησαν οι αναρχικοί
18/07/2019 10:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εξάρχεια: Περιπολίες υπεράσπισης καταλήψεων ξεκίνησαν οι αναρχικοί

"Κράτος εν κράτει" στα Εξάρχεια επιχειρούν να δείξουν ότι παραμένουν οι αναρχικοί ενόψει της εφαρμογής της νέας αντεγκληματικής πολιτικής που σχεδιάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.


Σύμφωνα με το skai.gr, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση ιστοσελίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου, η οποία συνοδεύεται με φωτογραφίες, πριν από λίγα 24ωρα προχώρησαν σε μια "περιπολία υπεράσπισης" των καταλήψεων.

"Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τις καταλήψεις, τις γειτονιές μας, τη μνήμη του αγώνα. Θα πολεμήσουμε. Ο κόσμος της ελευθερίας, της κοινότητας, της αλληλεγγύης θα νικήσει" αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ έχει εκπονήσει σχέδιο για την "ανακατάληψη των Εξαρχείων" στόχος είναι η επιστροφή της κανονικότητας και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας από τους κατοίκους της περιοχής.

Τα μέτρα που σχεδιάζει η ΓΑΔΑ περιλαμβάνουν αύξηση των περιπολιών, τόσο από άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ όσο και από πεζούς αστυνομικούς, ενώ παράλληλα θα συγκροτηθούν ομάδες άμεσης επέμβασης.

Πηγή: capital.gr