Εκπαιδευτικοί: Ένταση στο συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή
17/01/2019 17:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκπαιδευτικοί: Ένταση στο συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή

Tην τρίτη κατά σειρά μεγάλη κινητοποίηση πραγματοποίησαν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί την ώρα που έχει ξεκινήσει στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Λίγο πριν τις 4 το απόγευμα, η συγκέντρωση έξω από τη Βουλή διαλύθηκε και οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τα Προπύλαια για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Νέα ένταση ξέσπασε λίγο μετά τις 3.30, όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν την πόρτα της Βουλής, ενώ πέταξαν νεράτζια και μπουκάλια με νερό. Οι αστυνομικοί απάντησαν με τη ρίψη χημικών.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου. Aυτή την ώρα η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.Λίγο μετά τις 14:00 επικράτησε μικροένταση όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να ανέβουν στη Βουλή από τα σκαλιά του Άγνωστου Στρατιώτη .

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές μεταφέρθηκαν στην πλαϊνή πλευρά της Βουλής, όπου είναι η είσοδος για το υπόγειο parking και πέταξαν νεράντζια και μπουκάλια στους αστυνομικούς.

Να σημειωθεί ότι στις δυο προηγούμενες κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί κατήγγειλαν άγρια καταστολή από τις δυνάμεις της αστυνομίας και είναι γεγονός πως τόσο στην πρώτη κινητοποίηση όσο και σε αυτή της Δευτέρας αναπληρωτές τραυματίστηκαν από βομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα που, όπως υποστηρίζουν, οι άνδρες των ΜΑΤ τους έριξαν σε ευθεία βολή.

epeisodia03

epeisodia06
epeisodia04
epeisodia05


Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έως τώρα για το νέο σύστημα διορισμών προκύπτει ότι το 50% της μοριοδότησης θα είναι το πτυχίο τους και η προϋπηρεσία και το άλλο 50% η κατοχή ακαδημαϊκών τίτλων (διδακτορικό, μεταπτυχιακό, ειδικά σεμινάρια κ.α.).

Δάσκαλοι και καθηγητές διαμηνύουν ότι το εν λόγω σύστημα διορισμών που προωθεί το υπουργείο Παιδείαςυποβαθμίζει το πτυχίο τους και παράλληλα τους «αναγκάζει σε περαιτέρω τίτλους σπουδών και κατά συνέπεια σε επιπλέον έξοδα».

Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα.

ekpp12
ekpp11
ekpp10
ekpp2
ekpp1
ekpp3
ekpp7
ekpp6
ekpp5
ekpp4
ekpp9
ekpp8

Πηγή: protothema.gr