Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και συνελήφθη ο Δημ. Λιγνάδης
20/02/2021 21:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και συνελήφθη ο Δημ. Λιγνάδης

Για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή συνελήφθη πριν από λίγες ώρες με ένταλμα των διωκτικών αρχών ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δ. Λιγνάδης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Δ. Λιγνάδης ενημερώθηκε για την έκδοση εντάλματος σύλληψης τηλεφωνικά και μαζί με τον δικηγόρο του, Νικ. Γεωργουλέα, εμφανίστηκε αυτοβούλως στην ασφάλεια όπου και συνελήφθη.

Καταλυτικό ρόλο σε αυτό έπαιξαν οι μαρτυρίες που κατάφερε να συλλέξει η Εισαγγελία, η οποία μετά από τη μήνυση που υπέβαλε την Παρασκευή ένας 25χρονος που κατήγγειλε πως βιάστηκε από τον γνωστό σκηνοθέτη, προχώρησε σε έρευνα εξπρές και εξέτασε μια σειρά από μάρτυρες, οι οποίοι εισέφεραν στη δικαιοσύνη καθοριστικά στοιχεία για την άσκηση της ποινικής δίωξης εναντίον του γνωστού ηθοποιού. Η δικογραφία διαβιβάστηκε αμέσως στην ανακρίτρια, η οποία συμφώνησε για την έκδοση του εντάλματος σύλληψης.

Οι μαρτυρίες

Οι δυο εισαγγελείς που συνέλεξαν το υλικό, Κώστας Σπυρόπουλος και Νίκος Στεφανάτος, έκριναν πως έχουν πλεον τα στοιχεία που συνιστούν την πρώτη ύλη ώστε να ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα του βιασμού σε βάρος ανηλίκου. Η δίωξη σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνει δυο περιπτώσεις βιασμού και συγκεκριμένα :

-Τη μήνυση που κατατέθηκε την Παρασκευή το πρωί στην Εισαγγελία για το αδίκημα αυτό που φέρεται να τελέστηκε το 2010, σε βάρος (τότε) 14χρονου προσώπου, που κατήγγειλε πως έπεσε θύμα του σκηνοθέτη ενώ πήγαινε στη Β' Γυμνασίου.

-Την καταγγελία για τον βιασμό ενός ακόμα προσώπου, το οποίο προέκυψε από την πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του ηθοποιού για πράξη που έχει παραγραφεί. Πρόκειται για τη μήνυση του Βασίλη Κ., που όπως και στην περίπτωση της Σοφίας Μπεκατώρου άνοιξε το δρόμο για να ερθει στο φως μια άλλη μη παραγεγραμμένη υπόθεση. Το πρόσωπο αυτό κλήθηκε από τον εισαγγελέα και φέρεται να υποστήριξε ότι έπεσε και αυτός θύμα βιασμού από τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη την τελευταία εξαετία. Τα αδικήματα δηλαδή δεε είναι παραγεγραμμένα.

-Σοβαρά στοιχεία φέρεται να κατέθεσε χθες και γυναίκα μάρτυρας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ανήκε μέχρι το 2017 στο πολύ στενό περιβάλλον του σκηνοθέτη. Φέρεται να αναφέρθηκε στη δράση του σκηνοθέτη και στον τρόπο που προσέγγιζε ανήλικους.

Ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στην ανακρίτρια και θα λάβει προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του, ενώ αμέσως μετά την απολογία του ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την προφυλάκισή του ή όχι.

Κώστας Τσιάρας: Η ώρα της Δικαιοσύνης

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας έκανε την ακόλουθη δήλωση: "H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η χώρα έχει κράτος δικαίου και η κυβέρνηση θα συνδράμει, με όποιο τρόπο της ζητηθεί, θέτοντας στη διάθεση των δικαστικών αρχών τις υπηρεσίες της. Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται. Είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στα θύματα. Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε. Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης".

Διαβάστε ακόμα:

Συνήγορος Δημ. Λιγνάδη: Ο πελάτης μου αρνείται όλα όσα ακούγονται

Πηγή: capital.gr